Klimop

Hedera Hibernica

v.a.: € 10,95

Formaat
Inhoud 6-pack
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Hedera Hibernica is een veelgebruikte klimop. Met zijn compacte groei en frisse uitstraling is het ook echt een aanrader als bodembedekker. De wat grotere, glanzende bladeren vormen een compacte laag die onkruid geen kans geeft.

9-12 planten per vierkante meter.

Onze voordelen:

Een veelgebruikte Klimop soort is de Hedera ‘Hibernica’, ook bekend als Ierse Klimop. Het is een populaire plant om te gebruiken als tuinafscheiding, maar ook een ideale bodembedekker om grote stukken grond te bedekken. De Hedera ‘Hibernica’ is wintergroen, heeft een compacte groei en frisse uitstraling door de grote groene bladeren. Deze Klimop is grootbladig en kenmerkt zich door gelobde, glanzend donkergroene bladeren met mooie nerven. Door de krachtige groei groeit de grootbladige Klimop snel mooi dicht en krijgt onkruid geen kans. De sterke plant is goed winterhard, ongevoelig voor ziektes en ongedierte en stelt weinig eisen: op elke goed doorlatende, normale grond groeit de Klimop goed. Je kunt de Hedera ‘Hibernica’ als bodembedekker het hele jaar snoeien voor vormbehoud en verjonging. Wanneer je dus op zoek bent naar een fraaie en makkelijke bodembedekker, is de Klimop een uitstekende keuze! Bij Bomenenzo shop je de Hedera ‘Hibernica’ gemakkelijk in 6-pack. Voor een mooi resultaat adviseren we 9 tot 12 plantjes per vierkante meter te gebruiken. 

 

  • Wintergroen
  • Winterhard
  • Groeit snel dicht
  • Kan in zowel zon als schaduw
  • Plant er 9-12 per m2 
Lees meer

Niet alleen om het mooie uiterlijk, maar ook om de makkelijke verzorging is de grootbladige Klimop geliefd. Het is een sterke tuinplant, die goed winterhard, weinig eisend en ongevoelig voor ziektes en ongedierte is. Op iedere standplaats en in iedere grondsoort gedijt de Hedera ‘Hibernica’ Klimop. Door de snelle groeikracht snoei je de Klimop om woekering te voorkomen. Je kunt de bodembedekker het hele jaar snoeien voor vormbehoud en verjonging, wel zo makkelijk. De meest ideale periode is in het voorjaar, omdat de Klimop hierna uitschiet met frisse groene bladeren. Je kunt de hoofdtakken met rust laten en alleen de uitlopers ervan op gewenste hoogte snoeien. Voor een goede groei geef je de Hedera ‘Hibernica’ in het voorjaar wat organische mest.

Lees meer

Heb je de Klimop plantjes aangeplant? Geef ze in de eerste periode na de aanplanting voldoende water, zodat de jonge planten goed kunnen wortelen en groeien. Eenmaal gesetteld, hoef je alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. De Ierse Klimop verkiest een vochtige, maar goed doorlatende ondergrond.

Lees meer

Heb je al een goede plek voor de Klimop in gedachten? Met deze groenblijvende bodembedekker kun je gemakkelijk grote stukken grond bedekken. De Klimop groeit snel mooi dicht en geeft onkruid geen kans. Het makkelijke aan de Hedera ‘Hibernica’ is dat de sterke tuinplant op iedere standplaats – zowel in de zon als halfschaduw – en iedere grondsoort gedijt. De grond moet niet te arm en droog zijn; een voedselrijke, vochtige en goed doorlatende bodem krijgt de voorkeur. Door gebruik te maken van aanplantgrond creëer je een luchtige bodem met de nodige voedingsstoffen voor een energieke start. Geef de Klimop plantjes na de aanplanting voldoende en regelmatig water en zie hoe ze in korte tijd de bodem mooi bedekken met grote, groene bladeren.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimop
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!