Hosta 'Royal Standard'

Hartlelie 'Royal Standard'

v.a.: € 2,10

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 2,10
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Koop de Hosta Royal Standard snel en eenvoudig online bij Kwekerij bomenenzo.nl. De Hosta Royal Standard staat ook wel bekend als de Funkia of de Hartlelie. Dit is een prachtige vaste plant met witte bloemen in een trechtervorm. Deze hartlelie is familie van de Liliaceae, heeft heerlijk geurende bloemen en is gemakkelijk te onderhouden. De hartlelie kenmerkt zich door de bebladerde, rechte stengels met witte bloemen eraan. Het grote blad aan de onderkant van de hartlelie is gerimpeld en heeft een mooie glans, waardoor de hartlelie een prachtig element is in uw tuin. 

Onze voordelen:

Hosta verzorgen

Het onderhoud van de hartlelie is makkelijk. Zo is het snoeien van de plant niet nodig. Verder houdt de plant niet van droge grond. Houd de aarde waar de plant in staat dus steeds vochtig. Zo geniet u het langst van de prachtige hartlelie. De bloeimaanden zijn juli en augustus. De plant is winterhard, maar verliest in de winter zijn bladeren. In bloei is de hoogte van de hartlelie circa 40 tot 60 centimeter hoog.

 

Hosta snoeien

Het snoeien van de plant is niet nodig, alleen om eventuele beschadigde bladeren te verwijderen. De meest geschikte tijd om dit te doen is in de maand juli. 

 

Hosta planten

De Hartlelie ‘Hosta Royal Standard’ kan het beste geplant worden op een halfschaduw of schaduwrijke plek. Denk hierbij aan een mooie plaats in een border samen met andere planten of alleen. Als de plant toch regelmatig in de zon staat is het erg belangrijk om de grond goed vochtig te houden. De hartlelie houdt van een voedingsrijke grond waarop af en toe gemest wordt. Ook is het van belang om een plantafstand van circa 38 centimeter aan te houden, want deze vaste plant heeft een brede groeiwijze. 

 

TIP: Combineer de Hosta in een border met planten met fijne bladeren. Dit geeft een mooi contrast tussen de verschillende plantensoorten. 

 

TIP: De Hosta houdt niet van slakken, maar de slak wel van deze plant. Gooi wat stukjes eierschaal rondom de plant om zo op een natuurlijke en diervriendelijke manier te voorkomen dat de slakken uw plant aanvreten. 

 

  • Bloeikleur: wit
  • Bloeitijd: juli, augustus
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 40-60 centimeter
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hosta 'Royal Standard'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!