Agapanthus Wit

Afrikaanse Lelie wit

v.a.: € 18,95

Formaat
Hoogte 20-25cm, Bloeikleur Wit
€ 18,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze witte Agapanthus africanus verblijdt je tuin van juli tot september met opvallende grote bloembollen vol met kleine witte trompetvormige bloemetjes.

Onze voordelen:

Verrijk je tuin, terras of balkon met de sierlijke witbloeiende Agapanthus africanus 'Albus'. De Afrikaanse Lelie, zoals deze plant ook genoemd wordt, is een schitterende bloeiende vaste plant en een echte zonaanbidder. Waar de gewone Afrikaanse Lelie blauwbloeiend is, straalt deze variant in de periode juli - september met elegante witte bloemen. Het bijzondere aan Agapanthus africanus is de bolvormige bloeiwijze, waarbij tientallen trompetvormige bloemen gegroepeerd staan aan een stevige stengel. Ze maken van de Afrikaanse Lelie een echte blikvanger. De vaste plant heeft groene bladeren, die in rozetten groeien en in de herfst/ winter van de plant vallen. Helaas is de exotische tuinplant niet volledig winterhard, waardoor deze vaak in een pot of bloembak wordt gehouden. In de winter kan de bloempot naar een vorstvrije plek verplaatst worden en de rest van het jaar stralen op het terras of balkon. Ook kun je de Afrikaanse Lelie in de tuin planten, zolang je zorgt voor een beschutte standplaats, goed doorlatende bodem en extra bescherming in de winter. De witbloeiende Agapanthus africanus wordt gemiddeld 70 tot 90 cm hoog en vereist weinig verzorging. 

TIP: De Agapanthus africanus 'Albus' is ook een geschikte snijbloem. Snijd een paar stengels af voor in een mooie vaas en geniet ook in huis van deze blikvanger!

Lees meer

De witbloeiende Agapanthus africanus vraagt gelukkig weinig onderhoud. Doordat de vaste plant niet volledig winterhard is, is extra bescherming in de winter wel een vereiste. Als je de Afrikaanse Lelie in pot hebt staan, kun je deze in de herfst/ winter gemakkelijk verplaatsen naar een donkere, vorstvrije, maar koele plek. Heb je de vaste plant in de volle grond geplant? Dan bescherm je deze met een vliesdoek en/of mulchlaag. Bij aanplanting in de tuin is het belangrijk dat je een beschutte plek uitkiest en ervoor zorgt dat de grond altijd, zeker in de winter, goed doorlatend is. De Afrikaanse Lelie is een bladverliezende plant, wat inhoudt dat de plant in de herfst/ winter bovengronds afsterft, om in het voorjaar opnieuw uit te lopen. Laat de verdorde bladeren in de winter zitten; deze zorgen voor bescherming tegen kou en vorst. Pas na de winter kun je ze verwijderen als je wilt. In het voorjaar geef je de witbloeiende Agapanthus africanus organische mest om een goede groei en bloei te stimuleren.

Lees meer

Heb je de Agapanthus africanus aangeplant? Na aanplanting, zowel in de volle grond als pot, geef je de jonge plant voldoende en regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Zodra de plant gesetteld is, hoef je alleen bij warm en droog weer nog maar extra water te geven. Een Afrikaanse Lelie in pot vereist meer water dan in de volle grond. Zorg er wel voor dat overtollig water gemakkelijk weg kan. Kies bijvoorbeeld voor een pot met drainage gat of breng onderaan in de pot hydro korrels aan. Ook als de Agapanthus africanus in de tuin staat, dient de grond goed doorlatend te zijn, zeker in de winter.

Lees meer

De Afrikaanse Lelie wit is een ideale potplant, maar ook een prachtige aanwinst voor in de border. Doordat de exotische plant niet volledig winterhard is, wordt vaak voor de eerste optie gekozen. In de herfst/ winter kun je de bloempot dan verplaatsen naar een vorstvrije plek (donkere, koele plek) en de rest van het jaar geef je hem een zonnige standplaats op het terras of balkon. Je kunt er ook voor kiezen om de Agapanthus africanus in de volle grond te planten. Daarbij is het belangrijk dat je een beschutte standplaats uitkiest en zorgt voor een goed doorlatende bodem. In combinatie met extra bescherming (een vliesdoek of mulchlaag) kan de Afrikaanse Lelie zo in de tuin overwinteren. Door gebruik te maken van aanplantgrond creëer je een luchtige en voedzame bodem voor een goede start. Zeker ook voor de Afrikaanse Lelie in pot is het belangrijk dat overtollig water gemakkelijk weg kan. Kies daarom voor een pot met drainage gat of breng onderaan in de pot hydro korrels aan. Hoe of waar je de zomerbloeier ook plaatst, zorg te allen tijde voor een warme en zonnige standplaats. De Agapanthus africanus is nou eenmaal een echte zonaanbidder! Geef de jonge plant na de aanplanting direct water, zodat deze goed kan wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Agapanthus Wit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!