Witte Lupine

Lupinus 'Noble Maiden'

v.a.: € 1,90

Formaat
Hoogte 15-20cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 1,70 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,50 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,35 per st.
€ 1,90
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze witte Lupine is een bijzonder mooi lid uit de vlinderbloemenfamilie. Tussen mei en juli kun je niet om de schitterende hoge ‘bloempluimen’ vol met witte, erwtachtige bloemen heen. Het mooie aan deze plantensoort is dat de bloemen om en om bloeien, van onder naar boven, waardoor je extra lang van de charmante bloeier geniet. 

Onze voordelen:

Kan jouw tuin nog een echte blikvanger gebruiken? De Lupinus of Lupine ‘Noble Maiden’ is een vaste plant, die tussen mei en juli spectaculair bloeit. Roomwitte, erwtachtige bloemen groeien dan dicht op elkaar in grote rechtopstaande bloemtrossen, die eindigen in een punt. De sierlijke bloemen bloeien om en om, van onder naar boven, waardoor je er extra lang van geniet! Behalve dat de bloemtrossen een lust voor het oog zijn, zijn de aromatische bloemen ook erg in trek bij vlinders, bijen en hommels, wat zorgt voor een levendige tuin. Ook opvallend zijn de groene, handvormige bladeren, die wat weg hebben van palmbladeren. De ‘Noble Maiden’ is niet wintergroen, maar wel goed winterhard. De ze vaste Lupine behoort tot de sterkste groep Lupines, waar je meerdere jaren plezier van hebt. Met een gemiddelde hoogte van ongeveer één meter is de polvormende Lupine een fantastische borderplant, die zich goed met andere vaste planten laat combineren en een vrolijk tintje geeft. Door het hoge sierwaarde gehalte mag de witte Lupine wat ons betreft niet ontbreken in de siertuin!

TIP: De schitterende Lupine ‘Noble Maiden’ is ook een geschikte snijbloem. Snijd wat witte bloemstengels af voor in een boeket of mooie vaas en geniet ook in huis van de eyecatcher.  

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei - juli
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De goed winterharde vaste Lupine vereist geen specifieke verzorging, maar er zijn wel een aantal belangrijke punten om zo lang mogelijk en optimaal van de mooie blikvanger te genieten. Zo verwijder je uitgebloeide bloemen het best meteen om een herbloei in augustus te stimuleren. Dat is dubbel genieten! Op deze manier gaat er ook geen energie verloren aan de productie van zaad en verleng je de levensduur van de Lupine. Wil je juist wel zaailingen om te proberen nieuwe Lupines te kweken, dan haal je de uitgebloeide bloemen niet weg. Een andere manier om lang van de ‘Noble Maiden’ te genieten, is om de plant tijdig op te nemen, te scheuren en weer uit te planten. In het najaar kun je de hele Lupinus snoeien door de uitgebloeide bloemstengels en bladeren tot 10 cm boven de grond af te knippen. In het nieuwe jaar loopt de plant weer mooi groen uit en geniet je weer van een fantastische bloei.

Lees meer

Heb je de vaste Lupine geplant? Vlak na de aanplanting geef je de jonge tuinplant voldoende water, zodat de wortels rustig de tijd hebben om aan de grond te wennen. Eenmaal goed geworteld, hoef je de witte Lupine alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. De Lupinus ‘Noble Maiden’ heeft een normale waterbehoefte en houdt van een goed doorlatende bodem.

 

Lees meer

Ga je de witte Lupine aanplanten? Dit is gelukkig vrij makkelijk, omdat de plant op veel standplaatsen en grondsoorten kan gedijen. Het liefst staat de Lupine ‘Noble Maiden’ op een zonnige plek of in de halfschaduw. Wat de bodem betreft, is een matig vruchtbare, goed doorlatende, kalkarme en enigszins zure bodem ideaal. Het belangrijkste is dat de grond overtollig water gemakkelijk af kan voeren en de wortels diep kunnen groeien. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond om de nieuwe plant een goede start te geven. Dit zit vol voedingsstoffen en maakt de grond bovendien luchtiger. De Lupine ‘Noble Maiden’ is prachtig te gebruiken in een vaste plantenborder, maar ook als solitaire plant toe te passen. Als je meerdere Lupines bij elkaar wilt planten, in een groep of langs de border, heb je tussen de 5 en 8 plantjes per vierkante meter nodig. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de jonge planten dan water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen.

TIP: De witte Lupine laat zich uitstekend combineren met andere vaste planten, zoals de Pioenroos, Geranium of Campanula. Combineer de tuinplant met andere witte bloeiende vaste planten voor een border met rustige uitstraling of kies juist voor gekleurde bloemen om een kleurrijke border te creëren die eruit springt in de tuin.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Witte Lupine
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!