Aster 'Frikartii Monch'

Aster 'Frikartii Monch'

v.a.: € 1,95

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,50 per st.
€ 1,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Aster ‘Frikartii Monch’ is een prachtige herfstaster met opvallende blauwe/lila bloemen en een geel bloemhart. De plant bloeit van juli tot oktober. Geef de aster een plek in uw herfstborder en geniet van de mooie kleuren en insecten die deze vaste plant aantrekt. 

Onze voordelen:

Aster ‘Frikartii Monch’ kopen:

Koop de prachtige Aster Frikartii Monch, oftewel de Aster, eenvoudig online bij Kwekerij Bomenenzo.nl. Deze vaste, langbloeiende plant is opvallend door de diepblauwe/lila kleur van de bloemen. Deze kleur steekt mooi af tegen de groene bladeren. De aster wordt ook wel herfstaster genoemd en is dan ook erg geschikt voor een plek in de herfstborder. De doorsnede van de bloem is vrij groot en de vaste plant zal prachtig opvallen in uw border tussen de andere planten. 

TIP: Gebruik de herfstaster als snijbloem en geniet zo niet alleen buiten van de prachtige kleuren. Zet een aantal bloemstengels in een vaas en geef deze een mooie plek.

 

Aster ‘Frikartii Monch’ verzorgen:

De verzorging van de aster is vrij eenvoudig. Zo heeft de plant niet veel water nodig, alleen in erg droge periodes. Ook is het niet nodig om te plant te bemesten. De aster sterft aan het einde van het najaar af en loopt in de lente weer uit. Door de plant te toppen in mei blijft de aster stevig en valt deze niet uiteen. De aster is winterhard, maar zorg ervoor dat deze vaste plant geen natte voeten krijgt in de winter. Van een te natte grond houdt de herfstaster namelijk niet. De aster groeit goed in een doorlatende en voedzame grond die licht kalkhoudend is. 

 

Aster ‘Frikartii Monch’ snoeien:

In de maanden juli tot oktober bloeit de aster en verschijnen er prachtige gekleurde bloemen. Snoei de herfstaster na de bloei af tot 10 centimeter boven de grond. Zo wordt de plant goed beschermd tegen de vorst. Leg na het snoeien een laag compost rondom de plant. 

 

Aster ‘Frikartii Monch’ planten:

Plant de aster bij voorkeur in het najaar als deze nog bloeit. Zo kunt u goed zien waar deze het mooiste staat en kunt u de aster een prachtige plek geven. Verder kan de plant ook in andere periodes geplant worden, behalve met vorst. De aster doet het goed in normale tuingrond die doorlatend en voedzaam is. Asters die hoog groeien hebben steun nodig, zodat ze niet omvallen bij veel regen of wind. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een plantensteun. De aster veroudert snel en het is daarom belangrijk om na drie jaar de plant te delen en opnieuw aan te planten.

TIP: Houd bij het planten een afstand aan van 9 stuks per m².

TIP: Combineer de aster met groen- en witkleurige planten voor een rustige border of juist met kleurrijke soorten voor een opvallende look.

 

Bloeikleur: blauw, lila

Bloeitijd: juli - oktober

Bladkleur: groen

Groenblijvend: nee

Standplaats: zon, halfschaduw

Hoogte: 50-75 centimeter

Winterhard: ja

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aster 'Frikartii Monch'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!