Vijg Ficus carica

vijg

v.a.: € 67,50

Formaat
Halfstam , Stamhoogte 100cm, Totaalhoogte 125-150cm
€ 67,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Ficus Carica, Vijg, is een mooie mediterrane plant met een groot blad. De Vijg kan zowel in de volle grond als in een grote bak op kuip staan en geeft een prachtige uitstalling aan uw tuin. Niet alleen is de plant erg mooi, maar ook groeien er heerlijke vijgen aan de plant!

Onze voordelen:

De Vijg (Ficus Carica) komt uit Westelijk Azië en Noordwest India, maar ook in Nederland kan de plant goed gedijen.  De Vijg is een bladverliezende boom die zowel in de tuingrond kan staan als in een kuip op bijvoorbeeld uw balkon of terras. Met deze plant creëert u een prachtig mediterraanse sfeer in uw tuin. De Vijg heeft handvormige bladeren en wanneer de plant genoeg zon krijgt zullen er vijgen groeien. De Vijg kan tot 10 meter hoog worden maar dit kan uiteraard door snoei beperkt worden. U kunt de Vijg zowel als struik en als boom laten groeien.

Lees meer
Met deze plant kunt u twee oogst momenten verwachten, waarvan één moment rijpe vruchten zal krijgen. De vruchten die rijp worden zullen het jaar ervoor ontstaan en overwinteren in de boom. Op dat moment lijken de vruchten op kleine, groene erwtjes. Wanneer de vrucht de kou heeft overleeft, zal er in september een rijpe vrucht aan de plant hangen. Tijdens de tweede oogst ontwikkeld de Vijg zijn oogst in het groeiseizoen, deze vruchten zijn in de herfst nog groen. De vruchten dient u dan te verwijderen zodat de plant al zijn energie kan richten op de groene erwtjes die het jaar daarop rijpe vruchten gaan vormen. Wanneer de vruchten rijp zijn zullen ze zwart van kleur zijn. Ondanks dat de Vijg zelf winterhard is dient u de Vijgen aan de boom wél te beschermen tegen vorst. De Vijgen kunnen niet goed tegen temperaturen lager dan 7 graden Celsius. U kunt de vijg beschermen door vitrage of paklinnen te spannen over de vijg of door bijvoorbeeld een sok om de vijg te doen. De Vijg kunt u gemakkelijk snoeien. Het is raadzaam om tijdens het snoeien handschoenen te dragen, de huid en ogen kunnen allergische reacties vertonen op de kleine haartjes op de bladeren van de Vijg. U kunt de Vijg vruchtsnoei, vormsnoei én wortelsnoei geven. De vruchtsnoei staat boven aan de tekst beschreven. Met de vormsnoei kunt de boom naar wens in vorm snoeien door bijvoorbeeld te lange twijgen af te knippen. Ook oude takken, waaraan geen vruchten meer aan groeien, kunt u het best snoeien. De wortelsnoei kunt u doen om de wortels in te korten om de groei van de boom te remmen. Dit doet u door op een meter afstand van de stam een schep rondom de boom in de grond te steken. U kunt het hele jaar door de boom snoeien, mits het niet vriest. De beste tijd om te snoeien is in het voorjaar. Daarnaast kunt u twee maal per jaar de plant bemesten om zo de groei van de plant én de vruchten te bevorderen.
Lees meer
Het is belangrijk om de eerste twee naar na aanplanten extra zorg aan de Vijg te geven. Tijdens droge periodes is het daarom belangrijk om gedurende de eerste twee jaar de plant van water te voorzien. Wanneer het langer als een week droog is, of weinig geregend heeft kunt u de plant één emmer water geven. Geef geen water tijdens vorst. Het is altijd raadzaam om tijdens extreme hitte en droogte, in de zomermaanden, de plant twee á drie keer per week één emmer water te geven.
Lees meer
De Vijg staat het liefst op een zonnige standplaats met beschutting van een muur. De plant dient goed beschut te zijn tegen harde wind en op een goed vocht doorlatende grond te staan. Het planten van een Vijg kunt u het best in het voorjaar doen. Tijdens het planten van de Vijg kunt u het best de grond mengen met aanplant grond. Hierdoor krijgt de Vijg een goede start.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vijg Ficus carica
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!