Rosa 'Bonita' Renaissance

Klimroos 'Bonita' Renaissance

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Bonita Renaissance' is een klimroos die van juni t/m oktober bloeit met schitterende zalmoranje, sterk geurende rozen. Deze roos wordt maximaal 150 cm hoog en is dus zeer geschikt als opfleuring voor je schutting!

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

De Rosa 'Bonita' Renaissance is een lagere klimroos, die geliefd is om zijn heerlijke parfumgeur en grote gevulde bloemen. Dat is overigens waar alle rozen uit de ‘Renaissance’ collectie zich door kenmerken. Ook zijn ze doorbloeiend, waardoor de vaste planten maandenlang voor veel sierwaarde in je tuin zorgen! De Rosa 'Bonita' Renaissance bloeit van juni tot in oktober met sterk geurende, grote gevulde bloemen in een schitterende zalmoranje kleur. Deze bloembundels steken prachtig af tegen de glanzend groene bladeren van de klimroos. Met een maximale hoogte van 150 cm is de roos 'Bonita' Renaissance een van de laagste klimrozen en kan de plant ook als struikroos gebruikt worden. Je kunt de zalmoranje eyecatcher tegen een schutting of pergola laten klimmen, maar dus ook prima als struik planten in de tuin of zelfs in een pot op het terras of balkon laten stralen. Op een zonnige plek voelt de Rosa 'Bonita' Renaissance zich het meest thuis en geniet je optimaal van een rijke en lange bloei.

Lees meer

Voor een roos zijn zon, water en voeding belangrijk om mooi tot bloei te komen. Het produceren van de vele en grote rozen kost namelijk veel energie en daar kan de Rosa 'Bonita' Renaissance wel wat hulp bij gebruiken. In het vroege voorjaar geef je de klim- of struikroos bemesting om vol energie het nieuwe groei- en bloeiseizoen in te gaan. Om een goede doorbloei te stimuleren, bemest je in de vroege zomer nogmaals. Hiervoor knip je ook tijdens het bloeiseizoen uitgebloeide bloemen weg. De 'Bonita' Renaissance kan zo al zijn energie steken in nieuwe bloemen. Geef de zalmoranje blikvanger tijdens de bloeiperiode voldoende water, maar zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is. In maart – mits het niet meer vriest – pak je de snoeischaar erbij. Middels snoei houd je een roos krachtig en gezond, en stimuleer je een rijke bloei. Snoei de zijscheuten van de klimroos terug tot zo’n 15 cm boven de grond.

Lees meer

Na het planten geef je de Rosa 'Bonita' Renaissance genoeg water om aan de bodem te wennen. In de eerste periode na de aanplanting is regelmatig bewateren van belang voor een goede worteling. Als de roos goed geworteld is, kan deze zelf water opnemen uit de grond en hoef je alleen in droge periodes nog extra water te geven. Zeker tijdens het bloeiseizoen ontvangt de roos 'Bonita' Renaissance graag voldoende water, in combinatie met voeding, om rijkelijk tot bloei te komen. Een vochthoudende tot vochtige, maar goed doorlatende bodem is ideaal. Natte voeten worden niet gewaardeerd en dus moet overtollig water uit de grond weg kunnen lopen.

Lees meer

Deze klimroos is veelzijdig toe te passen. Dat komt omdat de Rosa 'Bonita' Renaissance met een totale hoogte van 150 cm een van de laagste klimrozen is en ook als struikroos gebruikt kan worden. Je kunt de zalmoranje bloeier tegen een schutting of muurtje laten klimmen – zorg hierbij wel voor steunpunten – maar ook solitair of in groepen planten in de tuin of in een pot. Rozen kun je het hele jaar planten, zolang de bodem niet bevroren is. Als je de 'Bonita' Renaissance in groepen wilt planten, houd dan een aantal van drie stuks per vierkante meter aan. De roos 'Bonita' Renaissance houdt van een zonnige standplaats, maar verdraagt ook lichte schaduw. In de zon komt de zomerbloeier het mooist tot bloei. Naast zon, heeft de klimroos voldoende water en voeding nodig voor een spectaculaire bloei. Gebruik bij het aanplanten speciale aanplantgrond voor rozen voor een voedzame en luchtige bodem. Rozen houden van een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Ben je klaar met planten? Geef dan water, zodat de jonge plant aan de bodem kan wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'Bonita' Renaissance
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!