Rosa 'Rhapsody in Blue'

Klimroos 'Rhapsody in Blue'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Rhapsody in Blue' is een klimroos die ontzettend geliefd is vanwege zijn unieke bloeikleur. Zoals zijn naam al doet vermoeden, bloeit de 'Rhapsody in Blue' met lila-tot-dieppaarse rozen met een prachtige blauwe gloed.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

De Rosa 'Rhapsody in Blue' is een opvallende verschijning door zijn unieke kleur en vorm. Met deze bijzondere roos geniet je een groot deel van het jaar, van juni tot oktober, van een zee aan dieppaarse tot lilablauwe rozen met een geel hart in je tuin. De halfgevulde rozen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar door de heerlijke geur ook voor de neus. Verder heeft de Rosa 'Rhapsody in Blue' grijsgroene, glimmende bladeren, waar de fraaie rozen prachtig tegen afsteken. Deze vaste plant is niet wintergroen, maar wel goed winterhard. Het is een rozensoort die toegepast kan worden als struik of als klimplant. Met een klimroos fleur je binnen no-time een pergola, schutting of muur op en met een struikroos geef je je border of terras (als plant in pot) een flinke dosis kleur en sfeer. Hoe pas jij deze sfeermaker toe? Waar je de roos 'Rhapsody in Blue' ook plant, een prachtig plaatje is het gegarandeerd! O ja, zorg wel voor een zonnige standplaats en voedzame bodem om het je klim- of struikroos helemaal naar de zin te maken.

Lees meer

Het onderhouden van rozen lijkt misschien niet gemakkelijk, maar dit valt reuze mee. Als je de bloeiende vaste plant op de juiste momenten aandacht geeft, word je flink beloond! De roos 'Rhapsody in Blue' heeft veel energie nodig om uitbundig te bloeien in de zomer en nazomer. Water en voeding helpen hierbij. Tijdens het bloeiseizoen houd je de bodem licht vochtig, maar goed doorlatend en geef je bemesting. We adviseren om zowel in het vroege voorjaar als de vroege zomer te bemesten. Voor een goede doorbloei knip je uitgebloeide bloemen direct weg. De Rosa 'Rhapsody in Blue' hoeft hier zijn energie dan niet meer in te steken en kan zich volledig focussen op nieuwe bloemen. In maart snoei je de vaste plant grondiger. Door middel van snoei houd je een klim- of struikroos jong en vitaal en bevorder je een uitstekende bloei en groei. Verwijder eerst dode, beschadigde of kruisende takken en snoei daarna de zijtakken terug tot zo’n 15 cm (3 tot 5 ogen).

Lees meer

Voor een roos is een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem perfect. De plant heeft voldoende energie, in de vorm van water en voeding, nodig om rijk te kunnen bloeien. Daarom bewater je tijdens droge periodes/ het bloeiseizoen regelmatig. Een goede afwatering is overigens wel erg belangrijk, want van natte voeten houdt de 'Rhapsody in Blue' niet. Ook na de aanplanting is regelmatig water geven essentieel, omdat de roos zichzelf dan nog niet van water kan voorzien. De jonge plant moet eerst goed wortelen en dus moet je hem in de beginperiode een handje helpen.

Lees meer

Heb je al besloten waar en hoe je de roos 'Rhapsody in Blue' gaat planten? Je kunt deze veelzijdige roos toepassen als struikroos, klimroos en zelfs in een pot planten voor op het terras of balkon. Als heesterroos komt de 'Rhapsody in Blue' goed tot zijn recht in de border (in combinatie met andere rozen) en cottage gardens. Als klimroos is het de ideale versiering van een schutting, muur of pergola. Zorg in ieder geval voor een zonnige standplaats en voedzame, licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Zon, water en voeding zijn belangrijke ingrediënten voor een uitbundige bloei. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig maakt en talloze voedingsstoffen bevat voor een goede start. Na het planten ontvangt de jonge roos graag direct en regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'Rhapsody in Blue'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!