Rosa 'Sweet Candy'

Klimroos 'Sweet Candy'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Sweet Candy' bloeit met gevulde roze rozen, die een heerlijk zacht zoete geur verspreiden! 

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rozen brengen veel kleur en sfeer tuin. En natuurlijk een heerlijke geur, die de romantische sfeer versterkt. In de Rosa 'Sweet Candy' komen alle fantastische eigenschappen van de roos samen. Zo’n zoete naam, dat moet wel een winnaar zijn! Deze roos is een goed groeiende klimroos, waarmee je binnen een handomdraai een saaie muur, schutting of pergola opfleurt. Of je maakt er een prachtige rozenboog mee: dat is pas sfeervol! De Rosa 'Sweet Candy' bloeit van juni tot oktober met gevulde, komvormige rozen in mooie roze kleurencombinaties. De zacht zoete geur maakt het helemaal af. Zeker in combinatie met het glanzend groene blad vormt de klimroos 'Sweet Candy' een prachtig plaatje. De bloeiende vaste plant is zeer winterhard, maar verliest in de winter wel zijn bladeren. Niet getreurd: in het voorjaar loopt de roos snel weer uit. Aangezien een klimroos weinig ruimte nodig heeft in de breedte, kun je de Rosa 'Sweet Candy' in iedere tuin toepassen. Met een totale hoogte van 3 tot 4 meter is het maandenlang dé showsteler!

Lees meer

Het onderhouden van een klimroos is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Sterker nog, de plant beloont al snel, zolang je maar op de juiste momenten aandacht besteed aan je mooie roos. De Rosa 'Sweet Candy' is een roze doorbloeier, wat inhoudt dat de plant steeds nieuwe bloemen produceert en daardoor maandenlang bloeit (juni - oktober). Je kunt je voorstellen dat hier veel energie voor nodig is. Door middel van water en voeding help je de roos 'Sweet Candy' mooi tot bloei te komen. Geef in het vroege voorjaar en de vroege zomer bemesting en houd de bodem licht vochtig, maar goed doorlatend. Zie je uitgebloeide bloemen? Knip deze weg, zodat de klimroos hier zijn energie niet meer aan hoeft te verspillen. Het resultaat: een langere doorbloei en langer genieten! In maart pak je de snoeischaar erbij om je rozenplant jong en vitaal te houden en een goede groei en bloei dat jaar te stimuleren. Houd een aantal lange hoofdtakken aan en snoei zijtakken hieruit terug tot zo’n drie ogen. Ook snoei je dode, beschadigde en kruisende takken weg en verwijder je wilde scheuten voor een mooie vorm.

Lees meer

Na het aanplanten geef je een jonge plant, ook de Rosa 'Sweet Candy', regelmatig water. Zo kan de roos goed wortelen en groeien en zich vervolgens zelf van water voorzien. Alleen tijdens droge periodes hoef je dan nog extra water te geven. In het bloeiseizoen heeft de klimroos voldoende water nodig om uitbundig te bloeien. Een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem is ideaal. Te natte voeten worden ook niet gewaardeerd en daarom moet overtollig water gemakkelijk weg kunnen lopen.

Lees meer

Een klimroos is de ideale plant om een saaie muur, schutting of pergola meer op te fleuren. Ook kun je er een rozenboog van maken: een pronkstuk in je tuin! Je dient de Rosa 'Sweet Candy' wel een handje te helpen met klimmen. Klimrozen zijn namelijk niet zelf hechtend. Kies een zonnige standplaats uit in de tuin, daar bloeit de plant het mooist, en zorg voor een voedzame, licht vochtige en goed doorlatende bodem. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waarmee je de roze roos 'Sweet Candy' een goede start geeft. Dit bevat namelijk de juiste voedingsstoffen en maakt de bodem lekker luchtig. Geef na het aanplanten direct water en geniet hoe de prachtige blikvanger omhoog klimt.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'Sweet Candy'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!