Rosa Our Last Summer

Klimroos 'Our Last Summer'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Roze
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Our Last Summer' is een bijzonder mooie én heerlijk geurende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met grote goedgevulde lichtroze rozen. De intense lichtroze bloemkleur voorziet je tuin van een betoverende sfeer.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Our Last Summer’ is een bijzonder mooie én heerlijk geurende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met grote goedgevulde lichtroze rozen. Deze rozen hebben een doorsnede van maar liefst 12 cm, hierdoor vallen ze goed op. Deze prachtige verschijning verspreidt bovendien ook een heerlijk sterke geur. De klimroos Our Last Summer komt het beste tot zijn recht als klimmer langs een schutting, muur, pergola of rozenboog. De intense lichtroze bloemkleur voorziet je tuin van een betoverende sfeer.

TIP: Combineer deze lichtroze klimroos met een andere roos. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze stamrozen of struikrozen.

Ben je ook zo gecharmeerd van deze betoverend mooie klimroos? Je kunt de Rosa ‘Our Last Summer’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen roos uitzoeken bij ons op de kwekerij!

  • Bloeikleur: Lichtroze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterk
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De verzorging van deze klimroos 'Our Last Summer' is vrij makkelijk. Het kost regelmatig wat tijd, maar je krijgt er wel een schitterende langbloeiende klimplant voor terug. Om te beginnen is het belangrijk om je roos regelmatig van water te voorzien. Dit geldt vooral voor de periode vlak na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode. Het vormen van een goed wortelgestel én het groeien en bloeien van de grote lichtroze bloemen kost je roos veel energie, dus is het regelmatig voorzien van water een must. Is het langdurig warm en droog buiten? Geef hem dan wat extra water. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden, hierin groeit een roos het best. 

TIP: Stimuleer de (her)bloei van je roos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen!

Klimroos bemesten
Het tweede belangrijke aandachtspunt is voeding. Rozen zijn dol op veel voeding, daarom raden wij het je aan om de klimroos ‘Our Last Summer’ twee keer per jaar te voorzien van wat organische mest. Bemest de eerste keer in maart en de tweede keer in juni.

TIP: Klimrozen hebben ondersteuning nodig om goed te kunnen klimmen! Bind ze daarom regelmatig vast met speciaal binddraad.

Om je Rosa 'Our Last Summer' op een goede manier te snoeien, is het belangrijk om te weten wat voor soort klimroos je hebt. Deze klimroos is doorbloeiend en kan het beste worden gesnoeid in maart. Heb je een jonge, net aangeplante klimroos? Deze hoef je pas na ongeveer twee jaar te snoeien. Als je gaat snoeien kun je het beste de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust laten. Mocht er sprake zijn van een grijze verkleuring, dan kun je wel het beste de betreffende hoofdtak terug snoeien tot ongeveer 15 cm van de grond af. De zijtakken groeien vanuit de hoofdtakken en kun je juist wél snoeien. Knip deze zijtwijgen af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak.

TIP: Gebruik altijd een schone en scherpe snoeischaar! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de rozentakken.

TIP: Trek stevige tuinhandschoenen aan als je de klimroos gaat snoeien. De doorns aan de takken zijn erg scherp en kunnen je anders verwonden.

 

 

 

Lees meer

Voor het aanplanten van klimroos ‘Our Last Summer’ is het belangrijk dat de bodem aan twee (minimale) eisen voldoet, namelijk dat de bodem voedzaam én licht-vochtig is. De specifieke grondsoort maakt niet uit. Wij raden het je wel aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Aanplant grond bevat veel belangrijke voedingsstoffen, die je roos goed kan gebruiken. Deze grond maakt je bodem voedzamer, en bovendien ook luchtiger. Doordat je bodem luchtiger wordt, zal hij beter vocht door kunnen laten. Een goede vochtdoorlatendheid is belangrijk om de bodem licht-vochtig te kunnen houden. Voor de standplaats kun je het beste een plek in de zon of halfschaduw kiezen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Our Last Summer
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!