Rosa Westerland

Klimroos 'Westerland', Grootbloemige klimroos

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 13,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Westerland' is een bijzonder mooie- en sterke klimroos, die tussen juni en oktober uitbundig bloeit met grote gevulde oranje rozen. De rozen zijn niet alleen beeldschoon om te zien, ze verspreiden ook een heerlijke, sterke geur.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Kenmerken van klimroos 'Westerland'

Rosa ‘Westerland’ is een schitterende en sterke klimroos, die tussen juni en oktober uitbundig bloeit met grote gevulde oranje rozen. De rozen zijn niet alleen beeldschoon om te zien, ze geuren ook nog eens heerlijk. De opvallende licht-oranje tint verandert (naarmate de rozen ouder worden) naar een zalmroze kleur. Ook in het najaar is deze klimplant aantrekkelijk voor het oog, er vormen dan mooie oranje bottels. De Klimroos ‘Westerland’ brengt met zijn bijzonder mooie bloemen een heerlijk romantische- en warme sfeer naar je tuin.

TIP: Combineer deze klimroos met andere soorten rozen, zoals een roos op stam, of een opvallende struikroos.

Fleur uw schutting, schuurtje of pergola op met prachtige grote oranje rozen. Je kunt de Klimroos ‘Westerland’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij!

  • Bloeikleur: Oranje
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Sterk geurend
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Roos 'Westerland' verzorgen

Wat betreft de verzorging heeft de Klimroos ‘Westerland’ geen bijzondere vereisten. Deze roos is van zichzelf al zeer sterk en bijzonder goed ziekteresistent. Het enige wat deze roos écht nodig heeft is voldoende water en voeding.

TIP: Verwijder de uitgebloeide bloemknoppen zo snel mogelijk, om zo herbloei te stimuleren.
TIP: Ondersteun je klimroos door hem regelmatig vast te binden met speciaal binddraad.

Klimroos bemesten
Net als alle andere rozen, houdt deze Westerland van veel voeding. Bemest hem het liefst twee keer per jaar, de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni. Door je Klimroos Westerland te bemesten stimuleer je zijn groei en bloei, en houd je ook zijn goede weerstand intact. 

Rosa 'Westerland' snoeien

De snoei van klimrozen, zoals deze Westerland, verloopt anders dan bij struikrozen. Een klimroos hoef je de eerste twee à drie jaar nog niet te snoeien, omdat er dan nog geen hoofdtakken gevormd zijn. Ook is het belangrijk om te weten of jouw soort een eenmalig bloeiende- of doorbloeiende klimroos is. De Klimroos Westerland is een doorbloeiende klimroos, dit betekent dat je hem het beste kunt snoeien in maart. 

TIP: Trek een paar stevige handschoenen aan voor je gaat snoeien. De doorns van de rozen kunnen je anders flink bezeren.

TIP: Snoei alleen met schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je beschadigingen en/of infecties aan de rozentakken. 

Tijdens het snoeien is het belangrijk om de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Deze takken kun je herkennen aan de dikte, en de omhooggaande groei. De zijtakken (zijtwijgen) zijn overduidelijk een stuk dunner en groeien uit de hoofdtakken. Alle zijtakken kun je in maart terugsnoeientot op ongeveer 5 cm van de hoofdtak. Na de hoofdbloei (eind juli) kun je de zijtakken nogmaals snoeien, dit kan een nabloei stimuleren.

Lees meer

Klimroos 'Westerland' water geven

Voorzie Rosa Westerland vooral vlak na de aanplant én tijdens de bloeiperiode regelmatig van water. Je roos heeft op die momenten veel energie nodig om goed te kunnen wortelen, en om alle bloemknoppen te groeien en laten bloeien. Geef nog wat extra water als het langdurig warm en droog is, om zo uitdroging te voorkomen.

Lees meer

Rosa 'Westerland' planten

Rozen groeien over het algemeen het best op voedzame, licht-vochtige grond. Het specifieke grondsoort maakt verder niet uit. Om te zorgen dat de bodem aan deze (minimale) eisen voldoet, adviseren wij je gebruik te maken van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Aanplant grond van DCM zit boordevol voeding, en zorgt er bovendien voor dat je bodem beter vocht kan opnemen en doorlaten. Zo kun je de bodem goed licht-vochtig houden, en blijft je roos zo vitaal mogelijk. Wat betreft de standplaats geeft de Westerland de voorkeur aan een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Westerland
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!