Seringen
Uitbundig bloeiende struik met een heerlijke geur.
Geniet van de fijnste kleuren en geuren met een adembenemende Sering. Deze exotische sfeermaker bloeit uitbundig in het voorjaar met heerlijk geurende, witte, roze of paarse bloemtrossen. Deze blikvangers maken het niet zo gek dat de Sering steeds populairder wordt in Nederlandse en Belgische tuinen. Voor de siertuin, het terras of balkon is de Syringa vulgaris een echte must-have, waar je als ideale snijbloem ook nog eens in huis van kunt genieten!

Seringen

Van hoog naar laag sorteren

Seringen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Seringen kopen

De bloemen van Seringen schitteren ieder voorjaar opnieuw. Deze struik is dan ook een echte must-have voor in je siertuin! Officieel hoort de Sering (ook wel Syringa genoemd) tot de familie van de olijfbomen. Seringen zien er uit als echte exotische planten. In de wilde natuur groeit de struik op rotsachtige hellingen, vooral in Zuidoost-Europese landen. Deze Zuid-Europese soorten zijn de Gewone Seringen Syringa vulgaris. Daarnaast zijn er Aziatische Sering soorten te verkrijgen, vooral afkomstig uit landen als China en Zuid-Korea. 

Seringen bloeien met prachtige, geurende bloemen in verschillende kleuren. Eigenlijk heeft de tuinplant ontelbaar veel bloemen, want de Syringa bloeit met bloemtrossen die vol zitten met kleine bloemetjes. Niet alleen de prachtige bloemetjes, maar ook de heerlijke geur geeft je tuin een romantische sfeer. De groene bladeren van de vaste planten zijn hartvormig en vallen in de herfst af. Seringen zijn dus geen groenblijvende struiken, maar ze zijn wel sterk en zeer winterhard. 

In de heester- of plantenborder is de Sering struik een fantastische aanwinst. Kleinere Sering soorten, zoals dwerg Seringen of een Sering op stam kun je ook in een grote bak zetten voor op het terras of balkon. Tevens is het prachtig om een gemengde haag van de diverse soorten Seringen te maken. Meng bijvoorbeeld de Syringa vulgaris ‘Charles Joly’ of Sering ‘Katherine Havemeyer’ met de Syringa Vulgaris ‘Mme Lemoine’. De gemengde, bloeiende hagen zorgen voor een prachtige geurende bloemenzee in de tuin! 

Seringen kopen bij Bomenenzo

Wil je graag een exotische Sering kopen? Bij ons vind je diverse soorten Seringen in allerlei geuren en kleuren, zowel voor grote tuinen als kleine tuinen. We verkopen veel Gewone Seringen (Sering vulgaris), die je mooi in de border kunt verwerken, solitair op het grasveld kunt planten of kunt toepassen als bloeiende haag (hoge of lage hagen). 

Een Sering kopen doe je makkelijk, snel en veilig via de webshop. Kies voor thuis laten bezorgen of gratis afhalen. Wij bezorgen in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging. Bekijk hieronder onze verkrijgbare soorten Seringen. 

Syringa vulgaris ‘Charles Joly’: deze sierheester bloeit in het voorjaar rijkelijk met prachtige paarse bloemtrossen. De heerlijk geurende bloemen trekken veel vlinders en bijen aan en zorgen voor een levendige tuin. De Sering ‘Charles Joy’ wordt maximaal drie meter hoog en is een kleurrijke aanvulling op de border of het grasveld.
Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’: de opvallende dubbele lila roze bloemen maken deze Sering een ware eyecatcher tijdens de bloei in de maanden april en mei. Plant de Sering ‘Katherine Havemeyer’ op een zonnige plek om optimaal van een uitbundige bloei te genieten.
Syringa vulgaris ‘Madame Lemoine’: dit is een klassieke soort met grote witte bloemtrossen. Ze hebben een elegante uitstraling en kunnen allerlei bloeiende vaste planten worden gecombineerd. De Sering ‘Mme Lemoine’ is een opgaande en laagblijvende heester, die breed uitgroeit met overhangende takken en zowel in middelgrote als kleine tuinen een echte blikvanger is.
Syringa vulgaris ‘Sensation’: zoek je een opvallende verschijning, dan mag deze Sering niet in je tuin ontbreken. De Sering ‘Sensation’ schittert met paarse bloemen met een witte rand. In kleinere tuinen is de Sering ‘Sensation’ een prachtige solitair in de border of op het grasveld en in grotere tuinen kun je deze topper combineren met andere bloeiende struiken.
Syringa vulgaris ‘Amethyst’: deze cultivar met beeldschone paarsblauwe, geurende bloemen oefent een grote aantrekkingskracht uit op vlinders en bijen. De zeer winterharde plant is onderhoudsvriendelijk en niet veeleisend als het om de grondsoort gaat. 
Syringa meyeri ‘Palibin’: deze Dwergsering is ideaal voor kleine tuinen. De langzaam groeiende sierheester (maximaal 100 cm) is dan misschien kleiner, de sierwaarde is net zo groot. In het voorjaar zijn paars roze bloemen in overvloed te bewonderen én ruiken.
Ceanothus delilianus 'Gloire de Versailles': dit type Amerikaanse Sering bloeit met grote lichtblauwe tot donkerblauwe bloemtrossen, die eruit springen in je tuin. Amerikaanse Seringen behouden tijdens zachte winters veel bladeren en zijn te gebruiken voor een groenblijvende haag.

Seringen verzorgen

De struik is makkelijk in onderhoud, wat je een hoop tijd bespaart. Seringen Syringa zijn sterke vaste planten en deze bloeiende struiken gedijen in de meeste grondsoorten goed. De Sering heeft niet veel ruimte nodig en kan ook goed in kleine tuinen groeien. Tijdens droge en warme periodes is het raadzaam om de bloeiende vaste plant van extra water te voorzien. De Syringa staat het liefst op een beschutte standplaats, in de volle zon of halfschaduw, in een goed doorlatende bodem. Om de groei en bloei extra te stimuleren gebruik je het bodem verbeterende middel Vivimus universeel, dat je ook online kunt kopen bij Bomenenzo.nl. Een snelle inworteling na het planten is hiermee gegarandeerd. 

Heb je wat aanplantgrond over? Geen enkel probleem! Het middel is ook uitstekend te gebruiken voor andere bomen en planten. Bemest de bodem ieder jaar opnieuw in het voorjaar. De Sering is zeer winterhard en gedijt dus goed in Nederlandse winters met vorst. Wel verliest de struik in de winter zijn blad. Bij langdurige droogte in de zomer raden wij je aan om hem af en toe extra water te geven.

Seringen snoeien

Hoe hoog de struik wordt is afhankelijk van de specifieke soort. Gemiddeld bereiken Seringen in je tuin een maximale hoogte van zo’n 4 meter. Voor een uitbundige bloei van de struik is het van groot belang om hem op de juiste wijze te snoeien. Knip in ieder geval wilde, jonge scheuten op de stam weg met een professionele snoeischaar. Deze uitlopers nemen namelijk veel belangrijke voedingsstoffen weg, wat de bloei zou kunnen belemmeren. Ook houd je de Sering hiermee mooi in vorm. Knip uitgebloeide bloemen direct na de bloei weg, zodat er nieuwe knoppen kunnen vormen. De uitgebloeide bloemen van de Sering maken namelijk plaats voor nieuwe bloemen het aankomende jaar. Knip de uitgebloeide bloemen weg tot op het eerste zijtakje. Bij kleine/ dwerg seringen is het vaak genoeg om alleen deze uitgebloeide bloemen weg te knippen. 

Wordt de struik te hoog? Dan kun je ervoor kiezen om de oude takken tot 30 cm boven de grond weg te knippen. De Sering struik kun je verjongen door af en toe een oude tak helemaal te verwijderen. 
Let op: deze Sering snoei mag je alleen uitvoeren tussen november en maart, als de struik in winterrust is. Meer informatie over het snoeien van de Sering vind je op de productpagina’s.

TIP: Seringen zijn ook geschikte snijbloemen; ze staan prachtig in een brocante vaas. Geniet een week lang van een vers boeket in huis! Een combinatie van Seringen, zoals de paarse bloemen van de Sering ‘Charles Joly’ en de witte bloemen van de Sering ‘Madame Lemoine’, zorgt helemaal voor een mooi plaatje.

Seringen planten

Seringen doen het goed in iedere grondsoort, mits de grond goed doorlatend is. Wel raden wij je bij het planten aan om de grond extra mest te geven, zeker als de grond in je tuin wat minder vruchtbaar is. Zo krijgt de nieuwe plant een goede start. De Sering houdt niet van wind en dus zoek je het best een beschutte standplaats uit in de volle zon of halfschaduw. Graaf een gat, strooi er compost in en meng het goed door elkaar. Maak met een harkje de buitenste wortels van de kluit los. Hiermee bevorder je een perfecte inworteling. Zet vervolgens de kluit in het gat. De bovenkant van de kluit moet op gelijke hoogte met de omringende grond liggen. Vul het resterende gat op met aarde en geef voldoende water, zodat de jonge struik goed kan gaan wortelen. 

TIP: Wist je dat je de aanplanting ook aan onze tuinspecialisten over kunt laten? Wij helpen je graag de nieuwe Seringen in je tuin te planten. Kijk voor extra informatie over onze aanplantservice op de website of neem contact op voor de mogelijkheden.

TIP: Na de bloeiperiode neemt de sierwaarde van de Sering af. Meng de struik daarom bijvoorbeeld met latere bloeiers, zoals de Hortensia, en met groenblijvende struiken en wintergroene siergrassen. Zo geniet je extra lang van kleur in de border.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00