Syringa vulgaris Charles Joly

Sering 'Charles Joly'

v.a.: € 22,50

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 22,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Sering 'Charles Joly' is een prachtige sierheester die rijk bloeit in het voorjaar. Kenmerkend voor deze Syringa vulgaris zijn de paarse bloemtrossen, die heerlijk geurend zijn. Het groene blad is lang en hartvormig.

Onze voordelen:

De Sering (Syringa vulgaris) ‘Charles Joly’ is een populaire tuinplant, die geschikt is voor ieder type tuin. De grootste sierwaarde is de spectaculaire bloei in het voorjaar.  In april en mei bewonder je grote pluimen met talloze heerlijk geurende, gevulde, paarse tot purperrode bloemen. Deze zijn niet alleen een lust voor het oog voor ons mensen, maar ook erg in trek bij vlinders en bijen. Ook zijn de bloemen erg gewild als snijbloem. De dubbelbloemige Sering ‘Charles Joly’ is een kleurrijke aanvulling op de border of het grasveld. Met een maximale hoogte van circa 3 meter is de bossige sierheester met onregelmatige vorm zowel in kleine als grote tuinen toe te passen. De Syringa vulgaris met lange, hartvormige, groene bladeren is niet wintergroen, maar wel goed winterhard. Bovendien heeft de ‘Charles Joly’ geen bijzondere zorg nodig en stelt de sierplant weinig eisen aan de grondsoort. Het liefst staat de lentebloeier in de zon of eventueel in de halfschaduw: hoe meer zon, hoe uitbundiger de bloei. Geef de tuinplant een zonnige standplaats in een voedzame, goed doorlatende bodem en geniet optimaal van de kleurrijke blikvanger!

TIP: Bekijk ook onze andere Seringen en combineer meerdere soorten in je tuin. Zo geniet je in het voorjaar van een ware bloemenzee!

 

  • Bloeikleur: Paars
  • Bloeitijd: April - Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Maximale hoogte: 2,5 - 3 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Deze Sering behoeft geen speciale verzorging, wat het een geschikte sierheester maakt voor ieder type tuinier. Snoeien is aan te raden voor een rijke bloei en om je heester mooi in model te houden. Het is belangrijk om de Syringa vulgaris direct na de bloei te snoeien, omdat je door middel van snoei op een later tijdstip de bloei in het volgende jaar belemmert. Na de bloei knip je vormverstorende scheuten weg en verwijder je oude, kruisende en uitgedroogde takken, zodat nieuwe, frissen scheuten ruimte en licht krijgen om te ontwikkelen. Wilde scheuten snoei je direct weg, omdat deze de benodigde voedingsstoffen van de Sering afnemen. Daarnaast is het raadzaam om uitgebloeide bloemen af te snijden, omdat deze de plant anders uitputten, wat resulteert in een minder rijke bloei het volgende jaar. Geef de Sering ‘Charles Joly’ in het voorjaar organische mest om de groei en bloei te stimuleren. Deze tuinplant is verder zeer winterhard, waardoor je je niet snel zorgen hoeft te maken om deze topper.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de Sering ruim water. In de eerste periode help je de jonge plant te wortelen en groeien door deze regelmatig water te geven. Eenmaal gesetteld, hoef je de Sering ‘Charles Joly’ alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. Voor deze sierheester is een goed doorlatende bodem het meest ideaal.

Lees meer

De Sering ‘Charles Joly’ kun je zowel in de border als op het grasveld planten. Waar je de sierheester ook plant, een blikvanger is het sowieso! Voor een spectaculaire bloei plant je de Sering op een zonnige standplaats, in de volle zon of eventueel in de halfschaduw. Hoe meer zon de tuinplant ontvangt, hoe uitbundiger en langer deze bloeit. De Syringa vulgaris stelt geen eisen qua grondsoort en past zich aan aan elke gewone grond. De voorkeur gaat echter uit naar een voedzame, goed doorlatende, kalkrijke bodem. Maak gebruik van aanplantgrond voor een losse, luchtige grond met de nodige voedingsstoffen voor een goede start. Heb je de heerlijk geurende Syringa vulgaris ‘Charles Joly’ aangeplant? Geef dan direct water, zodat de jonge plant goed kan gaan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Syringa vulgaris Charles Joly
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!