Rosa Climbing Iceberg

Klimroos 'Climbing Iceberg'

v.a.: € 12,95

Formaat
Hoogte 70-80cm
€ 12,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Climbing Iceberg' is een doorbloeiende klimroos, die van juni t/m oktober bloeit met grote, witte, halfgevulde rozen. De rustgevende, neutrale kleur van de bloemen zorgen ervoor dat deze prachtige bloeier makkelijk te combineren is met andere vaste planten.

'Climbing Iceberg' is onze vervanger voor klimroos 'Ilse Krohn Superior'.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Zoek je een elegante klimroos om bijvoorbeeld een schutting of pergola mee te versieren? De Rosa ‘Climbing Iceberg’ is een bekende witte klimroos, die van juni tot oktober de show steelt met grote, halfgevulde, zuiverwitte rozen. Het is de klimvariant van de struikroos Rosa 'Schneewittchen'. De klassieke, licht geurende rozen geven je tuin veel sierwaarde en ook het lichtgroene, glanzende blad is een mooie eigenschap. Door de neutrale kleur matcht de Rosa ‘Climbing Iceberg’ met alle planten in je tuin. Deze klimroos heeft weinig doorns en bereikt voor een klimroos een bescheiden hoogte van ongeveer 2 tot 3 meter. Het is de perfecte plant om een saaie schutting of oud schuurtje mee te verbergen of je pergola nog romantischer te maken. Doordat klimrozen maar weinig ruimte nodig hebben op de grond, zijn ze ook zeer geschikt voor kleine tuinen. Om te klimmen heeft de bloeiende vaste plant wel hulp nodig; klimrozen zijn namelijk niet zelfhechtend. Geef de krachtige Rosa ‘Climbing Iceberg’ een zonnige standplaats en voldoende aandacht, en de sierlijke witte bloeier geeft je hier veel voor terug!

Lees meer

Naast dat de Rosa ‘Climbing Iceberg’ een ware schoonheid is, is het een sterke roos. De klimplant is winterhard en ongevoelig voor ziektes en ongedierte. Het verzorgen van een roos kost de nodige tijd en aandacht, maar hier krijg je veel voor terug. Gelukkig is het onderhouden niet moeilijk. De ‘Climbing Iceberg’ is een doorbloeiende roos, wat inhoudt dat de plant telkens nieuwe bloemen produceert. Hierdoor staat de klimroos van juni tot en met oktober in bloei. Dat is lang genieten dus! Als je uitgebloeide bloemen ziet, verwijder je deze direct. Zo kan de Rosa ‘Climbing Iceberg’ al zijn energie steken in nieuwe rozen en stimuleer je een goede doorbloei. Je kunt je voorstellen dat de roos veel energie nodig heeft om zo lang en rijk te bloeien. Door middel van voldoende voeding en water help je de ‘Climbing Iceberg’ hierbij. Let erop dat de bodem tijdens de bloeiperiode licht vochtig blijft en geef in het vroege voorjaar en de vroege zomer bemesting. In maart pak je de snoeischaar erbij voor het behoud van een mooie vorm, goede gezondheid en spectaculaire bloei. Snoei de zijtakken van de klimroos terug tot circa 15 cm hoogte en laat de hoofdtakken intact. Mocht je dode, kruisende of beschadigde takken opmerken, dan neem je deze ook mee bij het snoeien. 

Lees meer

Voor een roos is een licht vochtige bodem perfect. Wel dient de grond goed doorlatend te zijn om natte voeten te voorkomen. In de eerste periode na de aanplanting geef je regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen. Bij warm, droog weer geef je extra water. Tijdens de bloeiperiode, ook als de roos eenmaal goed geworteld is, controleer je de bodem regelmatig. Geef water als het nodig is, zodat de Rosa ‘Climbing Iceberg’ goed kan groeien en bloeien. 

Lees meer

Een klimroos, zoals de Rosa ‘Climbing Iceberg’, heeft weinig ruimte nodig. Een klein stukje grond is voldoende; deze topper groeit namelijk vooral omhoog. Ook voor kleine tuinen is het daarom een fantastische aanwinst. Met een klimroos kun je bijvoorbeeld een pergola, schutting, oud schuurtje of gevel versieren. Doordat klimrozen niet zelfhechtend zijn, moet je ze wel een handje helpen. De roos ‘Climbing Iceberg’ houdt net als andere rozen van een zonnige standplaats en voedzame, licht vochtige, licht kalkrijke en luchtige grond. We adviseren om bij het planten gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Zo krijgt de jonge roos een energieke start. Ben je klaar met planten? Geef de eerste tijd genoeg water, zodat de klimroos goed kan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Climbing Iceberg
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!