Rosa 'New Dreams'

Klimroos 'New Dreams'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'New Dreams' is een prachtige klim- of struikroos en een echte doorbloeier. Van juni tot oktober schitteren de grote gevulde bloemen aan de struik. De rozen danken hun schoonheid aan de komvormige, gevulde vorm en de roze, witte, oranje en perzik kleuren zorgen voor de nodige romantiek in de tuin!

Onze voordelen:

Rosa 'New Dreams' kopen

Het voelt misschien alsof je droomt als je naar de Rosa ‘New Dreams’ kijkt. Toch is de schoonheid werkelijkheid! De prachtige klim- of struikroos is doorbloeiend en betovert maandenlang (juni - oktober) met grote, gevulde bloemen. Deze zijn bijzonder mooi vanwege hun komvormige, gevulde vorm en bijzondere kleursamenstelling. De rozen hebben roze, witte, oranje en perzikkleurige tinten en zorgen direct voor een romantische sfeer in je tuin. Bovendien geuren de abrikoosroze bloemen heerlijk, waardoor je er nog meer van geniet! De Rosa ‘New Dreams’ heeft glanzend groene bladeren, die in de winter los laten. Wel is de roos goed winterhard en ook ziekteresistent. De dicht bossige, opgaand groeiende roos is een klimroos, die kan uitgroeien tot flinke struik van circa twee tot drie meter hoog. Je kunt de roos ‘New Dreams’ dan ook op beide manieren toepassen. Als grote struikroos is de abrikoosroze blikvanger een mooie aanwinst voor de border en plantvakken en als klimroos is het de perfecte versiering voor een saaie schutting, oud schuurtje, kaal hekwerk of muurtje. Zolang je de Rosa ‘New Dreams’ goed verzorgd en aanplant, beloont de sierplant je – waar dan ook – rijkelijk!

Lees meer

Rosa 'New Dreams' onderhouden

Rozen zijn niet moeilijk te verzorgen, maar vergen wel wat tijd en aandacht. De Rosa ‘New Dreams’ heeft veel energie nodig om uitbundig te bloeien en goed te groeien. Water en voeding helpen hierbij. Een doorbloeiende roos, zoals de ‘New Dreams’ bemest je het best in het vroege voorjaar en de vroege zomer. Kijk of de bodem licht vochtig, maar goed doorlatend blijft. Voor een nog betere doorbloei, kijk je daarnaast regelmatig of er uitgebloeide bloemen aan je klim- of struikroos hangen. Is dit het geval, knip ze dan meteen weg. De Rosa ‘New Dreams’ kan dan al zijn energie steken in nieuwe bloemen, waardoor jij er langer van geniet. In maart pak je de snoeischaar erbij. Door middel van een jaarlijkse snoei houd je de rozenplant jong en vitaal en stimuleer je een goede groei en bloei. Ga bij deze klimplant of struik uit van vijf stevige hoofdtakken, waar kleinere zijtakken uit groeien. De zijtakken knip je terug tot 5 cm van de hoofdtak. Verwijder ook altijd dode, beschadigde en kruisende takken, en wild opschot.

Lees meer

Rosa 'New Dreams' water geven

Heb je de roos ‘New Dreams’ aangeplant? Geef dan direct water. In de eerste periode is regelmatig bewateren belangrijk, zodat de jonge plant goed kan wortelen en groeien. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen tijdens warme en droge periodes nog extra water te geven. Zeker in het bloeiseizoen (van juni tot oktober) heeft de Rosa ‘New Dreams’ veel energie, en dus voeding en water nodig, om rijkelijk tot bloei te komen. Ideaal is een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Te natte grond stelt de roos namelijk ook niet op prijs en dus moet overtollig water gemakkelijk weg kunnen lopen.

Lees meer

Rosa 'New Dreams' planten

Heb je al bedacht hoe je de Rosa ‘New Dreams’ wilt laten stralen in je tuin? Het is een klimroos, die kan uitgroeien tot grote struik. Je kunt deze roos daarom toepassen als klimplant of struikroos. Wil je de Rosa ‘New Dreams’ laten klimmen, bijvoorbeeld tegen een oud schuurtje of saai muurtje, dan moet je de plant hierbij een handje helpen door de takken met bindbuis vast te maken. Klimrozen zijn namelijk niet zelfhechtend. Voor de doorbloeiende roos is een standplaats in de zon of lichte schaduw en voedzame, licht vochtige, maar goed doorlatende grond ideaal. Maak daarom gebruik van speciale aanplantgrond; dit maakt de bodem lekker luchtig en bevat de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Na het planten geef je de Rosa ‘New Dreams’ voldoende water, zodat de jonge plant goed kan gaan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'New Dreams'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!