Rosa Julia Renaissance

Klimroos Julia Renaissance

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Wit, Roze
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Julia Renaissance' is een bijzonder mooie doorbloeiende klimroos, die bloeit met prachtige crèmewit-tot-zachtroze bloemen. De rozen zijn groot, bijzonder goed gevuld, en geuren sterk.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Julia Renaissance’ is een bijzonder mooie doorbloeiende klimroos, die bloeit met prachtige crèmewit-tot-zachtroze bloemen. De rozen zijn groot, bijzonder goed gevuld, en geuren sterk. Deze Julia Renaissance wijkt met zijn frisse- en zachte kleur af van de klassieke rode klimroos (zoals de ‘Nadia Renaissance’), dit maakt hem juist zo mooi en uniek. Zijn bladeren hebben een glanzende donkergroene kleur, hierdoor vallen de lichte komvormige rozen extra op. Laat deze topper klimmen langs een oude muur, schutting of pergola, en fleur zo je hele tuin op!

TIP: Combineer de Klimroos ‘Julia Renaissance’ met een andere roos, zoals een stamroos of struikroos.

Op zoek naar een heerlijk geurende én prachtig uitziende klimplant? Je kunt de Klimroos ‘Julia Renaissance’ makkelijk en snel online kopen, of kom je eigen roos uitzoeken bij onze kwekerij!

  • Bloeikleur: Crèmewit-tot-zachtroze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja, sterk geurend
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 250 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Wat belangrijk is om te weten, is dat je geen expert in rozen hoeft te zijn om van deze bijzonder mooie planten te genieten. Het verzorgen van je klimroos kost wat tijd en regelmaat, maar is vrij makkelijk! Rozen hebben vrij veel behoefte aan water en voeding. Vooral in de periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode verlangt een roos regelmatig water. Jonge rozen hebben regelmatig water nodig voor het wortelen in de bodem, en een roos in bloei heeft regelmatig water nodig om zo uitbundig mogelijk te kunnen bloeien. Aangezien dit alles veel energie kost, is het belangrijk om energieverspilling van je roos te voorkomen. Dit kun je doen door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Zo kan je roos zijn energie focussen op de groei en bloei van nieuwe rozen.

TIP: Klimrozen zijn géén zelfhechtende klimplanten! Het is belangrijk dat je hem ondersteunt, door hem regelmatig vast te binden met speciaal binddraad.

Rozen bemesten
Ook voeding is belangrijk voor je roos. Om te zorgen dat Rosa 'Julia Renaissance' goed kan groeien en bloeien, en om zijn weerstand hoog te houden, adviseren wij om hem te bemesten. Voorzie je klimroos twee keer per jaar van wat organische mest. Bemest de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni. 

Heb je onze instructies voor de verzorging onder de knie? Dan kun je gaan kijken naar de snoei van deze klimroos. Voordat je kunt beginnen met het snoeien, is het belangrijk om te weten of je een eenmaal- of doorbloeiende klimroos hebt. Eenmaal bloeiende klimrozen snoei je na de bloei in juli, en doorbloeiende rozen pas in maart. Klimroos ‘Julia Renaissance’ is een doorbloeiende klimroos, deze kun je dus met een gerust hart in maart snoeien. Let erop dat je de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust laat tijdens het snoeien. De zijtakken kun je wél snoeien. Deze zijtakken zijn dun en groeien vanuit de hoofdtakken. Knip deze zijtakjes af tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak. Zo kun je ieder jaar weer genieten van een mooie gebalanceerde klimroos.

TIP: Jonge, net aangeplante klimrozen hoef je de eerste twee à drie jaar niet te snoeien! De hoofdtakken beginnen pas te groeien zodra het wortelgestel goed gevormd is.

TIP: Zorg dat je altijd gebruik maakt van een schone en scherpe snoeischaar, en trek een stevig paar handschoenen aan voor je begint!

 

 

Lees meer

Wat je misschien niet verwacht, is dat rozen niet veeleisend zijn wat betreft de grondsoort. Zolang je bodem voedzaam en licht-vochtig is/blijft zal hij goed kunnen groeien. Wij raden het je dan ook aan om voor de zekerheid gebruik te maken van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Deze grond bevat veel voedingsstoffen, waardoor je bodem voedzamer wordt. Bovendien maakt aanplant grond je bodem lekker luchtig, waardoor vocht goed wordt doorgelaten, en je dus makkelijk de bodem licht-vochtig kunt houden. Kies als standplaats een plek in de zon of halfschaduw.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Julia Renaissance
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!