Rosa Racquel Renaissance

Klimroos 'Racquel Renaissance'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 70-80cm, Bloeikleur Roze
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Racquel Renaissance' is een prachtige doorbloeiende klimroos. De hele zomer lang kun je genieten van lichtroze dubbelbloemige rozen, die heerlijk sterk geuren. Een Renaissance roos combineert de vorm en geur van een klassieke roos, met de gezondheid en kleurintensiteit van een moderne roos. Dit maakt ook deze 'Racquel Renaissance' zo geliefd.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Racquel Renaissance’ is een prachtige doorbloeiende klimroos. De hele zomer lang kun je genieten van lichtroze dubbelbloemige rozen, die heerlijk sterk geuren. Dubbelbloemig wil zeggen dat de rozen zodanig goed gevuld zijn, dat het net lijkt of er twee bloemen in één zitten. Bovendien is bij de Racquel het contrast tussen de lichtroze bloemen en het donkergroene blad ook een schitterend gezicht. Het mooie van een Renaissance roos is dat hij de vorm en geur heeft van een klassieke roos, en de gezondheid en kleurintensiteit van een moderne roos. Deze combinatie van eigenschappen maken de Renaissance rozen ontzettend geliefd.

TIP: Combineer deze lichtroze klimroos met een mooie stamroos, of een struikroos.

Ben je ook zo gecharmeerd van deze bijzonder mooie klimroos? Je kunt de Rosa ‘Racquel Renaissance’ makkelijk en snel online kopen, of kom je eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij!

  • Bloeikleur: Lichtroze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Donkergroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Het fijne van rozen is dat ze over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden zijn. Het kost wel regelmatig wat tijd, maar dat zijn deze langbloeiende planten meer dan waard. Rozen hebben namelijk regelmatig water nodig, vooral tijdens de bloeiperiode en de eerste periode na de aanplant. Het laten groeien en bloeien van al die prachtige lichtroze rozen kost veel energie, dus is het geven van genoeg water echt een must. Na de aanplant heeft een roos (net als andere tuinplanten) water nodig om goed te kunnen wortelen. Check daarom regelmatig of de grond onder je roos licht-vochtig is. Merk je dat het voor een langere tijd erg warm en droog is? Geef hem dan wat extra water. 

TIP: Voor de meest uitbundige bloei is het belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen. Dit stimuleert namelijk de herbloei.

Rozen bemesten
Rozen houden van een voedzame bodem, bemesten is daarom ook zeker aan te raden. Door te bemesten stimuleer je de groei en bloei, en behoud je ook de goede weerstand van je roos. Bemest deze klimmer twee keer per jaar, één keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni).

TIP: Klimrozen zijn géén zelfhechtende klimplanten! Het is daarom belangrijk om hem goed te ondersteunen, door hem regelmatig vast te maken met speciaal binddraad. 

Het snoeien van klimrozen verloopt anders dan bij struikrozen. Doorbloeiende klimrozen als deze Racquel Renaissance kun je (net als struikrozen) het beste snoeien in maart, maar de snoeimethode is wel degelijk anders. Bij klimrozen is het namelijk belangrijk om de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten, en alleen de zijtakken te snoeien. De hoofdtakken zijn de dikke, opgaande takken. De zijtakken zijn een stuk dunner en groeien uit de hoofdtakken. Snoei deze takjes terug tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak af. 

TIP: Werk altijd met een schone en scherpe snoeischaar. Trek daarnaast ook een stevig paar handschoenen aan, om wondjes door de doorns te voorkomen.

TIP: Jonge, net aangeplante klimrozen hoef je de eerste twee à drie jaar niet te snoeien. De eerste jaren is een klimroos druk bezig met het vormen van een goed wortelgestel.

 

 

 

Lees meer

Inmiddels weet je hoe je deze klimroos het beste kunt verzorgen en snoeien, maar uiteraard is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de aanplant. Gelukkig is een roos vrij makkelijk aan te planten, mits je een paar punten in de gaten houdt. Een roos groeit namelijk goed op allerlei soorten tuingrond, maar de bodem dient wel voedzaam en licht-vochtig te zijn. Wil je jouw klimroos Racquel Renaissance de best mogelijke start geven? Meng je tuingrond dan aan met speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol met belangrijke voedingsstoffen, waardoor je bodem voedzamer wordt. Daarnaast maakt aanplant grond je tuingrond goed luchtig, wat weer belangrijk is voor de vochtdoorlatendheid. Een bodem die goed vocht door kan laten, kun je goed licht-vochtig houden. Ook betreft de standplaats is een roos niet veeleisend. Kies het liefst voor een plek in de zon of halfschaduw.

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Racquel Renaissance
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!