Rosa Pirouette Courtyard

Klimroos 'Pirouette Courtyard'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 70-80cm, Bloeikleur Oranje, Roze
€ 15,95
Hoogte 60-80cm
€ 17,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Pirouette Courtyard' is een schitterende doorbloeiende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij uitbundig met goedgevulde meerkleurige rozen, die bovendien ook heerlijk ruiken. De buitenste bloemblaadjes hebben een roze tint, die langzaam overloopt in een abrikooskleurige tint, met een gele ondertoon in de kern.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Pirouette Courtyard’ is een schitterende doorbloeiende klimroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij uitbundig met goedgevulde meerkleurige rozen, die bovendien ook heerlijk ruiken. De buitenste bloemblaadjes hebben een roze tint, die langzaam overloopt in een schitterende abrikooskleurige tint, met een gele ondertoon in de kern. De Pirouette Courtyard heeft hiermee een unieke en romantische uitstraling. Het is een hele gezonde roos, met een volle bossige groeiwijze. Een volgroeide Pirouette Courtyard bereikt een hoogte van ongeveer 100 - 150 cm.

TIP: Combineer de klimroos Pirouette Courtyard met een struikroos, of een opvallende roos-op-stam.

Kan jouw muur, pergola of schutting wel wat opfleuring gebruiken? Je kunt de Rosa ‘Pirouette Courtyard’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen roos uitzoeken bij ons op de kwekerij!

  • Bloeikleur: Roze- en abrikooskleurig, met een gele ondertoon
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 - 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De verzorging van rozen is eigenlijk vrij simpel. Het kost wat tijd en regelmaat, maar je krijgt er een fantastische lange bloeier voor terug. Het is belangrijk om je roos regelmatig van water te voorzien. Dit geldt in het bijzonder voor de periode na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode. Na de aanplant heeft een roos voldoende water nodig om een goed wortelgestel te vormen, zodat hij goed kan groeien. Tijdens de bloeiperiode heeft hij regelmatig water nodig om zo uitbundig mogelijk te kunnen bloeien. Is er sprake van langdurige warmte en droogte? Geef hem dan wat extra water. Check tijdens de bloei ook regelmatig of er nog uitgebloeide bloemknoppen aan je klimroos zitten. Zodra je deze ziet, kun je ze het best zo snel mogelijk verwijderen. Zo kan jouw roos zijn energie volledig richten op de groei en bloei van nieuwe bloemen.

TIP: Klimrozen zijn géén zelfhechtende klimplanten! Bied de Pirouette Courtyard daarom ondersteuning door hem regelmatig vast te maken met speciaal binddraad.

Rozen bemesten
Bij de verzorging hoort ook het jaarlijks bemesten van je roos. Door te bemesten stimuleer je zijn groei en bloei, en blijft ook de weerstand van je klimroos hoog. Wij raden het je aan om de Pirouette Courtyard twee keer per jaar te voorzien van wat organische mest. Eén keer in maart en één keer in juni.

Eigenlijk hoort ‘snoeien’ ook bij de verzorging van een roos. Door je klimroos te snoeien zorg je er namelijk voor dat hij jong en vitaal blijft. Voordat je begint is het wel belangrijk om te weten of je een eenmaal- of doorbloeiende klimroos heeft. Eenmaal bloeiende klimrozen bloeien tussen juni en juli, en moeten direct na deze bloei worden gesnoeid. Doorbloeiende klimrozen bloeien tussen juni en oktober en kunnen het beste in maart worden gesnoeid. De klimroos Pirouette Courtyard is een doorbloeiende klimroos, dus kan hij het best in maart worden geknipt. Let er wel op dat je de hoofdtakken hierbij zoveel mogelijk met rust laat. Deze hoofdtakken hebben een opgaande groei en zijn bovendien een stuk dikker dan de zijtakken. De zijtakken groeien vanuit de hoofdtakken en mogen wèl worden gesnoeid. Snoei deze ieder voorjaar terug tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak af. De eerste twee à drie jaar na de aanplant hoeft je de klimroos niet te snoeien, in deze periode is de plant druk bezig met het vormen van een goed wortelgestel.

TIP: Trek stevige handschoenen aan als je jouw roos gaat snoeien, anders kunnen de rozendoorns je verwonden.

TIP: Gebruik altijd een schone en scherpe snoeischaar als je jouw klimroos gaat snoeien. Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de rozentakken.

 

 

 

Lees meer

Net als de verzorging is ook de aanplant van een roos vrij simpel. Rozen groeien goed op allerlei soorten grond, zolang de bodem voedzaam en (het liefst continu) licht-vochtig is. Kies daarom ook voor de beste start van je roos, door je tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Deze speciale grondsoort zit vol met voedingsstoffen die je bodem voedzamer maken. Daarnaast maakt deze grond je bodem lekker luchtig. Een luchtige bodem kan goed vocht doorlaten, dit is weer belangrijk om je bodem licht-vochtig te kunnen houden. Ook betreft de standplaats is deze klimroos niet veeleisend. Plant hem het liefst aan op een plek in de zon of halfschaduw.

 

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Pirouette Courtyard
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!