Rosa Guirlande d'Amour

Klimroos Guirlande d'Amour

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 70-80cm, Bloeikleur Wit
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Rosa 'Guirlande d'Amour' is een enorm populaire klimroos die bekend staat om zijn spectaculaire bloei. Tussen juni en oktober kun je genieten van de adembenemend mooie witte roosjes, die vaak met honderden tegelijk bloeien én ook nog een heerlijke geur verspreiden.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa 'Guirlande d’Amour' is een miniklimroos die tussen juni en oktober zeer uitbundig bloeit met schitterende kleine rozen. De zuiverwitte roosjes bloeien met honderden tegelijk en verspreiden een heerlijke geur. Deze Guirlande d’Amour is een ‘Ramblerroos’. Ramblerrozen zijn zeer sterke rozen met soepele takken, die vaak gebruikt worden als begroeiing voor pergola’s en rozenbogen. Uniek aan deze roos zijn de omhoog-krullende, kleine bloemblaadjes. Deze prachtige, langbloeiende miniklimroos is een adembenemend mooie blikvanger voor iedere tuin.

TIP: Knap je oude schuurtje op met deze klimroos! Laat de Guirlande d’Amour langs je oude schuurtje (of schutting) groeien en verbeter zo het aangezicht van je tuin.

TIP: Wist je dat we nog veel meer verschillende soorten rozen verkopen? Combineer deze klimroos met bijvoorbeeld een struikroos, of een mooie roos op stam!

Ben je ook zo gecharmeerd van deze betoverend mooie rambler roos? Je kunt de Rosa Guirlande d’Amour makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kies er zelf één uit in onze kwekerij!

  • Boeikleur: wit
  • Geurend: ja
  • Bloeitijd: juni-oktober
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 250 cm
  • Winterhard: ja
Lees meer

Het belangrijkste aandachtspunt voor het onderhouden van deze rambler roos is dat u hem goed zult moeten begeleiden. Klimrozen moeten regelmatig vastgebonden worden aan steunpunten, om te zorgen dat de lange takken niet om kunnen vallen. Gebruik hiervoor speciaal binddraad. Dit speciale draad is heel sterk en flexibel, en kan ongeveer 3 jaar lang meegroeien/rekken met de takken.

TIP: Verwijder tijdens de bloeiperiode de uitgebloeide bloemen, om zo de herbloei van de roosjes te stimuleren.

Klimroos bemesten
Rozen zijn dol op voeding, bemesten is daarom ook echt een must. Bemest uw Guirlande d’Amour twee keer per jaar. Doe dit één keer in het voorjaar, en de andere keer in de zomer. Door uw roos te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en houdt u tevens zijn weerstand hoog.

Het snoeien van een klimroos gaat anders in zijn werk dan bij struikrozen. Bij deze rambler roos  is het belangrijk om de hoofdtak(ken) zoveel mogelijk met rust te laten. U kunt de hoofdtak herkennen aan de dikte. De zijtakken zijn een stuk dunner en zitten aan de hoofdtak vast. De zijtakken kunt u het beste terugsnoeien tot ongeveer 3 á 5 cm van de hoofdtak af. Deze methode van snoeien lijkt erg drastisch, maar is voor de bloei van uw roos het beste. Snoei uw Guirlande d’Amour het liefst in maart, dan kunt u vanaf juni genieten van schitterende volle takken. Gebruik wel altijd stevige handschoenen én schoon/scherp gereedschap tijdens het snoeien van rozen.

TIP: Het gebruik van schoon én scherp gereedschap voorkomt beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw roos.

Lees meer

Het is belangrijk om hem vlak na de aanplanting van voldoende water te voorzien. Geef ook altijd extra water bij langdurige perioden van warmte en droogte.

Lees meer

Een handig voordeel van klimrozen is dat ze weinig ruimte van uw tuingrond vragen. De wortels groeien heel diep, maar wel compact. U kunt met deze rambler dus ook bij smallere strookjes grond genieten van prachtige rozen. Bovendien groeit de Guirlande d’Amour op vrijwel alle grondsoorten, zolang de bodem licht-vochtig- en vochtdoorlatend is. Met vochtdoorlatend bedoelen we dat de grond goed vocht kan opnemen, maar ook weer kan afvoeren, zodat er geen opeenhoping van vocht ontstaat. Om zeker te zijn van een goede, vochtdoorlatende bodem adviseren wij om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Meng (tijdens het aanplanten van uw roos) uw huidige tuingrond met de aanplant grond om te zorgen dat uw bodem voedzamer én luchtiger wordt. De Rosa Guirlande d’Amour is een zonliefhebber, een standplaats in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) is daarom wenselijk.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Guirlande d'Amour
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!