Rosa Pink Cloud

Klimroos 'Pink Cloud'

v.a.: € 12,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Roze
€ 12,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Pink Cloud' is een schitterende grootbloemige klimroos, die tussen juni en oktober rijkelijke bloeit met grote goedgevulde knalroze rozen. Naast het beeldschone uiterlijk, kun je bij deze roos ook genieten van een heerlijke lichte geur.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Kenmerken van klimroos 'Pink Cloud'

Rosa ‘Pink Cloud’ is een schitterende grootbloemige klimroos, die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote goedgevulde knalroze rozen. Deze Pink Cloud heeft een krachtige en brede groeiwijze, en is bovendien goed ziekteresistent. Naast het beeldschone uiterlijk, kun je bij deze klimroos ook genieten van een heerlijke lichte geur. De intens roze bloemkleur icm de mooie groene bladeren, toveren iedere muur, schutting of pergola om tot een fantastische eyecatcher.

TIP: Combineer deze knalroze klimroos met één van onze andere rozen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze bijzonder mooie struikrozen. Wil je een opvallende groeivorm? Bekijk dan onze rozen-op-stam!

Ben je toe aan wat opfleuring in je tuin? Je kunt de knalroze Rosa ‘Pink Cloud’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij!

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Roos 'Pink Cloud' verzorgen

De verzorging van klimrozen is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Als je regelmatig je roos naloopt valt de uiteindelijke tijdsbesteding overigens reuze mee. Aangezien deze Pink Cloud doorbloeiend is, krijg je er bovendien een schitterende langbloeiende klimplant voor terug. Het belangrijkste om te onthouden is dat rozen van veel water houden, probeer de grond dan ook altijd licht-vochtig te houden. Wees uiteraard wel voorzichtig met overwateren, bij langdurig stilstaand water kan wortelrot ontstaan. Geef vooral de eerste periode na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode, regelmatig water. Zo kan je klimroos goed wennen in de bodem, en heeft hij ook genoeg energie voor het laten groeien en bloeien van al zijn prachtige rozen. 

TIP: Stimuleer de bloei van je klimroos door regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen te verwijderen!

Klimrozen bemesten
Naast het geven van water, is het ook belangrijk om een roos van voeding te voorzien. Door je Pink Cloud te bemesten stimuleer je zijn groei en bloei, en houd je ook zijn weerstand hoog. Voorzie de roos twee keer per jaar van wat organische mest. Eén keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni).

TIP: Klimrozen hebben begeleiding nodig om te kunnen groeien langs een muur, schutting, rozenboog of pergola. Bind hem daarom regelmatig vast met speciaal binddraad.

Rosa 'Pink Cloud' snoeien

Rosa ‘Pink Cloud’ is een doorbloeiende klimroos, en doorbloeiende klimrozen kun je het beste snoeien in maart. Als je begint met snoeien kun je het beste de hoofdtakken met rust laten. Deze zijn te herkennen aan de dikte en de opgaande groeiwijze. De zijtakken (of zijtwijgen) groeien vanuit de hoofdtakken en kun je juist wél snoeien. Knip de zijtakken tot op 3 à 5 cm van de hoofdtak af. De eerste 2 à 3 jaar hoef je jouw klimroos niet te snoeien.

TIP: Gebruik altijd een schone- én scherpe snoeischaar. Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je roos.

TIP: Trek ook altijd een stevig paar handschoenen aan voor je gaat snoeien. De doorns aan de takken kunnen je anders verwonden.

 

Lees meer

Klimroos 'Pink Cloud' planten

Om je roos Pink Cloud goed aan te kunnen planten is het belangrijk dat de bodem voldoet aan twee eisen: hij dient voedzaam en licht-vochtig te zijn. Het maakt verder niet uit wat de specifieke grondsoort is. Je kunt je huidige bodem wel een boost geven door gebruik te maken van speciale aanplant grond. Door deze speciale grond aan te mengen met je tuingrond, maak je de bodem voedzamer én luchtiger.  Een luchtige bodem kan over het algemeen goed vochtdoorlaten, wat weer belangrijk is om je bodem licht-vochtig te kunnen houden. Wat betreft de standplaats kun je het beste kiezen voor een plek in de zon of halfschaduw.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Pink Cloud
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!