Rosa Ghislaine de Féligonde

Klimroos 'Ghislaine de Féligonde'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Wit, Geel, Zalm/Oranje
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Ghislaine de Féligonde' heeft prachtige bloemen in verschillende kleuren. Deze klimroos is een echte blikvanger voor je rozenboog, pergola of muur! Heerlijk geurende bloemen. Makkelijk in onderhoud.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Kenmerken van klimroos 'Ghislaine de Féligonde'

Rosa 'Ghislaine de Féligonde' is een schitterende rambler roos met verbluffend mooie bloemen. Het is lastig om de precieze kleur te omschrijven, omdat de roos eigenlijk geel, zalm, oranje en wit tegelijk is. De hele zomer door – van juni tot en met september – hangt de Ghislaine de Féligonde vol met heerlijk geurende bloemtrossen. In het najaar geniet je van de rode bottels van de plant.

TIP: Plant deze klimroos tegen een oud (vervallen) schuurtje. Het resultaat is bijna sprookjesachtig mooi… Een verrijking voor je tuin!

TIP: Combineer de Ghislaine de Féligonde met een mooie stamroos of struikroos.

  • Bloeikleur: Geel, zalm, oranje, wit
  • Bloeitijd: Juni - September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: 2 sterren
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 2 - 3 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Roos 'Ghislaine de Féligonde' verzorgen

Klimroos 'Ghislaine de Féligonde' is eenvoudig te verzorgen. Wel is het zo dat de plant regelmatig voeding nodig heeft in de vorm van mest. Om de bodem te bemesten gebruik je bij voorkeur het middel Vivimus universeel (100% biologisch). Strooi dit in het voorjaar én in juni over de bodem om een gezonde groei en optimale bloei te stimuleren. De roos wordt 2 tot 3 meter hoog en dient daarom goed opgebonden te worden met flexibel binddraad.

Rosa 'Ghislaine de Féligonde' snoeien

Door Rosa 'Ghislaine de Féligonde' jaarlijks te snoeien houd je hem mooi in vorm en bevorder je de vorming van nieuwe takken en bloemen. In de maand maart knip je de zijtakken terug tot ongeveer 10 à 15 cm (2 tot 3 ogen). Gebruik altijd een scherpe en schone snoeischaar en trek stevige tuinhandschoenen aan. Uit de ogen groeien weer jonge scheuten. Knip lelijke bloemen en takken het liefst zo snel mogelijk weg. Groot voordeel van deze roos is dat hij bijna geen doorns heeft!

 

Lees meer

Klimroos 'Ghislaine de Féligonde' planten

Klimroos 'Ghislaine de Féligonde' kun je zowel in de volle zon als in halfschaduw planten. Ook de grondsoort maakt niet veel uit, als die maar vocht doorlatend is. De roos groeit omhoog en is daarom uitermate geschikt voor een rozenboog, pergola, muurtje, hekje, etc. Graaf voor het planten een gat van 50 centimeter diep en dompel de kluit van de roos onder in een emmer water. Zet de kluit in het aanplantgat en vul op met speciale aanplantgrond. Geef de Ghislaine de Féligonde in de weken na de aanplant veel water om ervoor te zorgen dat hij snel inwortelt.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Ghislaine de Féligonde
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!