Rosa Händel

Klimroos Händel

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 13,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Händel' is een beeldschone klimroos. Van juni tot en met oktober hangt je pergola, rozenboog of schutting vol met schitterende bloemtrossen in de kleuren roze en wit!

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een opvallende klimroos om je tuin mee te verrijken? Bekijk dan klimroos Händel, die ook wel bekend staat onder de naam Rosa 'Händel'. Kenmerkend voor deze roos zijn de prachtige bloemtrossen, die een wit hart hebben en een roze rand. Groot voordeel is de lange bloeitijd van juni tot en met oktober. Je geniet dus de hele zomer en nazomer van een kleurrijke tuin. Verder is hij makkelijk in onderhoud en winterhard.

TIP: Laat je creativiteit de vrije loop gaan en ontwerp een rozentuin, helemaal zelf! De Klimroos Händel is namelijk perfect te combineren met een prachtige struikroos, of opvallende stamroos.

  • Bloeikleur: Roze, wit
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: 1 ster
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 1,5 - 3 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Rosa 'Händel' is eenvoudig te verzorgen, maar je moet maar net weten hoe. De volgende aanwijzingen van onze specialisten komen daarom goed van pas. Allereerst hebben rozen hebben veel voeding nodig. Dit kun je geven in de vorm van organische mest: in ieder geval in het voorjaar, maar bij voorkeur ook in juni. Daarnaast dien je de klimroos te begeleiden/ondersteunen, zodat hij goed omhoog kan groeien over je rozenboog of pergola. Voor de voeding raden we je het 100% biologische middel Vivimus universeel aan. Hier maak je de grond vruchtbaarder mee. Met flexibel binddraad bind je de takken op.

Klimroos Händel bloeit van juni tot en met oktober en wordt zo’n 1,5 - 3 meter hoog. Om de roos compact te houden en de vorming van nieuwe scheuten te stimuleren moet hij ieder jaar gesnoeid worden in het voorjaar (maart). Knip de zijtakken tot ongeveer 10 à 15 centimeter af met een schone en scherpe snoeischaar. Dit staat gelijk aan terugsnoeien tot 2 à 3 ‘ogen’. Je snoeit de takken nét boven zo’n oog, hier groeien in het voorjaar namelijk jonge takken uit. Knip bloemen die uitgebloeid zijn gerust weg, zodat zich snel weer nieuwe bloemen kunnen vormen. Hetzelfde geldt voor dorre takken.

 

 

Lees meer

Wij raden je aan om voor een mooie standplaats in de volle zon te kiezen. Rozen groeien het beste in vruchtbare en vochtige grond. Wel dient de bodem vocht doorlatend te zijn. Het aanplantgat moet een halve meter diep zijn voor het beste resultaat. Voordat je de Klimroos Händel gaat planten zet je de kluit in een emmer met water. Heeft de kluit voldoende water opgenomen? Zet hem dan in het aanplantgat en vul de rest op met vruchtbare aanplantgrond. Geef Rosa 'Händel' in de eerste periode na het planten veel water. Hiermee is een snelle inworteling gegarandeerd.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Händel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!