Rosa Camelot

Klimroos Camelot

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Roze
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa Camelot is een unieke klimroos. Zeer geschikt voor je rozenboog, pergola, muur of schutting! Dankzij de grote roze bloemtrossen die van juni tot en met oktober aan de roos hangen geniet je van een kleurrijke tuin.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een roze klimroos met veel grote en lekker geurende bloemen? Dan is de Roos Camelot (Rosa Camelot) absoluut de juiste keuze! Deze roos heeft een zeer lange bloeitijd: van juni tot en met oktober geniet je van een overweldigende bloemenzee in je tuin. De plant wordt gemiddeld 2 tot 4 meter hoog en de geaderde bloemen hebben een doorsnee van wel 6 tot 8 centimeter. Hij is winterhard, ziekte resistent en eenvoudig te verzorgen. Daarnaast is hij goed te combineren met bijvoorbeeld struikrozen of een mooie stamroos!

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: 2 sterren
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 2 - 4 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Klimroos Camelot is makkelijk in onderhoud. In principe heb je er weinig omkijken naar indien je de volgende stappen goed opvolgt. Als je de plant voldoende bemest en hem goed opbindt kan het niet misgaan. Voor de voeding gebruik je Vivimus universeel, een 100% biologisch middel waar je de grond vruchtbaarder mee maakt. Binddraad komt goed van pas om de takken van de klimroos op te binden en omhoog te leiden. Geef de roos tijdens droge periodes regelmatig water, zodat de wortels niet uitdrogen.

De Roos Camelot groeit breed opgaand omhoog en bereikt in volwassen toestand een hoogte van 2 tot 4 meter. Het blad is glanzend en donkergroen. Klimrozen dienen ieder jaar gesnoeid te worden om ze optimaal in vorm te houden. De beste tijd voor het snoeien van de Roos Camelot is de maand maart, net na de winter. Trek altijd handschoenen aan om je handen te beschermen tegen scherpe rozendoorns. Gebruik een scherpe en schone snoeischaar om te voorkomen dat je ziektes op de roos overbrengt. Knip de zijtakken af op 10 tot 15 centimeter, net boven een ‘oog’. Hierna zullen er gezonde nieuwe scheuten aan de takken komen. Knip dode takken en uitgebloeide bloemen het liefst zo snel mogelijk weg.

 

Lees meer

Roos Camelot schittert het mooiste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. De klimroos heeft ondersteuning nodig bij het groeien. Plant hem daarom tegen een rozenboog, schutting, pergola, muur of hek. Wij raden je aan om 1 klimroos per vierkante meter te planten. Graaf een gat van ongeveer een halve meter diep en maak de grond goed los. Dompel de kluit van de roos onder in een emmer met water. Zet de roos vervolgens in het gat en vul de overgebleven ruimte op met vruchtbare aanplantgrond voor een snelle en geslaagde inworteling.

TIP: In het eerste jaar na de aanplant hoef je de klimroos nog niet per se te snoeien. De takken zijn dan nog goed te buigen, wat ook weer helpt bij het opbinden met binddraad.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Camelot
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!