Rosa 'Hella'

klimroos 'Hella'

v.a.: € 15,95

Formaat
Stamomtrek , Stamhoogte , Totaalhoogte
€ 15,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Hella' voorziet je tuin van een sprookjesachtige sfeer met zijn beeldschone grote witte rozen. Deze zuiverwitte rozen hebben gele meeldraden, dit geeft een mooi speels effect.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Tover je saaie pergola, gevel of schutting om tot tuinpronkstuk met de klimroos 'Hella'. De grote, halfgevulde, zuiverwitte bloemen in trossen zijn van grote sierwaarde en geven je tuin direct een sprookjesachtige en elegante uitstraling. Doordat de licht geurende bloemen half gevuld zijn, zijn de gele meeldraden – die zorgen voor een mooi contrast met de zuiverwitte bloembladeren – goed zichtbaar. Ook weten bijen en andere insecten de klimroos hierdoor goed te vinden tijdens het bloeiseizoen. De Rosa ‘Hella’ is een doorbloeiende klimmer en bloeit daardoor van juni tot oktober. Een groot deel van het jaar is de klimroos dus een echte blikvanger in je tuin! Het blad van de goed vertakte roos ‘Hella’ is glanzend donkergroen en weinig vatbaar voor bladziektes. De sterke klimroos is gezond, ziekteresistent, robuust en zeer winterhard. Het is dus niet alleen een prachtige, maar ook een praktische aanwinst! Gemiddeld wordt de Rosa ‘Hella’ 250 cm hoog. Doordat de klimroos opgaand groeit, heeft deze weinig ruimte nodig en kun je hem ook prima in kleine tuinen toepassen. Het is de ideale versiering voor een schutting, oud schuurtje of pergola bijvoorbeeld. Help de Rosa ‘Hella’ wel met klimmen; een klimroos is niet zelfhechtend.

Lees meer

Het onderhouden van de Rosa ‘Hella’ is niet moeilijk. Wel is het belangrijk dat je op de juiste momenten aandacht besteed aan de sierlijke klimroos. Voor een goede bloei heeft de Rosa ‘Hella’ veel energie nodig. Deze haalt de vaste plant uit zon, water en voeding. Je helpt de klimroos door een zonnige standplaats uit te kiezen, de bodem licht vochtig maar goed doorlatend te houden en voldoende te bemesten. Een doorbloeiende roos, zoals de Rosa ‘Hella’, bemest je het best twee keer per jaar: in het vroege voorjaar en de vroege zomer. Voor een nog betere doorbloei, knip je uitgebloeide bloemen tijdens de bloeiperiode direct weg. Zo hoeft de klimroos hier geen energie meer aan te verspillen en kan alle energie gestoken worden in nieuwe bloemen. Verder snoei je de Rosa ‘Hella’ in maart voor het behoud van een gezonde klimplant met goede groei en bloei. Snoei de zijtakken terug tot circa 15 cm boven de grond, en verwijder wild opschot en dode, beschadigde en kruisende takken.

Lees meer

Voor de Rosa ‘Hella’ is een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem het meest geschikt. Uit te droge grond kan de bloeiende vaste plant niet genoeg energie halen om uitbundig te bloeien, maar te natte grond is ook niet wenselijk. Daarom moet de bodem water doorlatend zijn en overtollig water gemakkelijk af kunnen voeren. In de eerste periode na de aanplanting geef je de klimroos ‘Hella’ regelmatig water om goed in te kunnen wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen tijdens droge en warme periodes nog extra te bewateren.

Lees meer

Deze klimroos kun je uitstekend tegen een pergola, schutting, gevel of oud schuurtje laten klimmen. Het is perfecte natuurlijke decoratie! Een klimroos – zoals de Rosa ‘Hella’ – moet je wel ondersteuning bieden, aangezien deze niet zelfhechtend is. Je kunt de vaste plant het hele jaar aanplanten, zolang het niet vriest. Kies een zonnige standplaats uit – daar bloeit de roos het mooist – en zorg voor een vruchtbare, voedzame, licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig maakt en boordevol voedingsstoffen zit voor een goede start. Geef na het planten direct water, zodat de jonge roos ‘Hella’ aan de bodem kan wennen en goed kan gaan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'Hella'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!