Rosa Newsflash

Klimroos Newsflash

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 60-80cm, Bloeikleur Oranje
€ 13,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Newsflash' is een beeldschone dubbelkleurige klimroos. Zijn grote, gevulde oranje rozen hebben een zachtroze tint langs de randen. Deze doorbloeiende klimroos bloeit tussen juni en oktober, en verspreidt in deze periode ook een lekkere licht zoete geur.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Newsflash’ is een beeldschone dubbelkleurige klimroos. Zijn grote, gevulde oranje rozen hebben een zachtroze tint langs de randen. Het is een doorbloeiende klimroos, dit houd in dat je vanaf juni t/m oktober kunt genieten van zijn schitterende bloemen. Ook verspreidt deze Newsflash een lichte, zoete geur. Qua bloei heeft hij wat weg van de populaire Klimroos Westerland, maar de Rosa Newsflash heeft wel een compactere groei en stevigere bloemknoppen. De maximale hoogte van deze klimmer ligt tussen de 1,50 en 2 meter.

TIP: Met de Rosa Newsflash kun je (saaie) muren of schuttingen opfleuren, maar hij klimt ook erg mooi langs een kolom of rozenboog!

TIP: Combineer deze bijzonder mooie Newsflash met andere rozen, zoals een stamroos of een struikroos.

Ben je ook zo gecharmeerd van deze dubbelkleurige klimroos? Je kunt de Rosa ‘Newsflash’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom je eigen klimplant uitzoeken bij ons op de kwekerij! Heb je nog vragen over klimrozen, of wil je een goed bijpassend advies voor je tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

  • Bloeikleur: Oranje met zachtroze randen
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Licht-geurend, zoet
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 150 - 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Net als bij alle andere rozen, is een goede verzorging belangrijk voor de meest uitbundige groei en bloei van de Newsflash. Het verzorgen van deze roos is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd en aandacht. Het belangrijkste aandachtspunt is de watervoorziening. Vooral in de periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode heeft een roos regelmatig water nodig.

Klimroos bemesten
Naast een gezonde hoeveelheid water, behoeft je klimroos ook voeding. Door je Rosa Newsflash te bemesten stimuleer je zijn groei en meest uitbundige bloei, en behoud je ook zijn goede weerstand. Bemest je roos het liefst twee keer per jaar. De ene keer in maart en de andere keer in juni.

TIP: Verwijder tijdens de bloei regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen, dit stimuleert de herbloei.

Voordat je begint met de snoei van een klimroos is het belangrijk om te weten of je een doorbloeiende- of eenmalig bloeiende klimroos hebt. De Rosa Newsflash is doorbloeiend, dus moet hij in de maand maart worden gesnoeid. Trek een paar stevige handschoenen aan als je deze roos gaat snoeien, de doorns kunnen je anders verwonden. Voorkom ook beschadigingen en infecties aan de rozentakken, door alleen te snoeien met schoon en scherp snoeigereedschap. 

Het snoeien kan beginnen! De hoofdtakken die omhoog groeien kun je het beste met rust laten. De zijtakken die aan de hoofdtakken groeien kunnen teruggesnoeid worden tot ongeveer 3 à 5 cm van de hoofdtak af. Na het hoogtepunt van de bloei, dit zal ongeveer eind juli zijn, kun je ervoor kiezen om je klimroos nog een tweede keer te snoeien. Zo stimuleer je een tweede bloei in het najaar.

TIP: Klimrozen zijn geen zelfhechtende klimplanten, hiermee bedoelen we dat ze hulp nodig hebben om goed omhoog te kunnen klimmen. Bied ze daarom genoeg ondersteuning door ze regelmatig vast te maken met speciaal binddraad.

 

Lees meer

Zorg dat je, tijdens het eerste groeiseizoen (lente en zomer), wekelijks i.i.g. één keer water geeft. Mocht het erg warm en droog zijn, voorzie hem dan vaker van water. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden, hierin groeit een roos het beste. 

Lees meer

Het aanplanten van deze bijzonder mooie klimroos is vrij simpel. Hij groeit goed in vrijwel alle grondsoorten, mits de bodem voedzaam en (het liefst continu) licht-vochtig is. Je kunt je roos een boost geven door tijdens het aanplanten gebruik te maken van speciale aanplant grond. Meng je huidige tuingrond aan met aanplant grond, en maak je bodem zo voedzamer én luchtiger. Een luchtige bodem is een bodem die goed vocht door kan laten, wat uitermate belangrijk is om de grond licht-vochtig te kunnen houden. Qua standplaats is een plek in de volle zon of halfschaduw aan te raden.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Newsflash
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Wat is de beste aanplanttijd voor deze roos?

De beste planttijd voor rozen is begin november. Rozen planten in de herfst heeft het voordeel dat de wortel sneller zullen aanslaan in de nog lauwe grond, daardoor lopen de planten in het voorjaar sneller uit.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!