Rosa 'Odelia' Renaissance

Klimroos 'Odelia' Renaissance

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Odelia' is een klimroos uit de geliefde 'Renaissance' lijn. Renaissance rozen staan bekend om hun grote, goed gevulde bloemen én heerlijk parfum. Klimroos 'Odelia' schittert van mei t/m oktober met felgekleurde oranjerode bloemen.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Kan jouw buitenruimte wel wat kleur en sfeer gebruiken? De Rosa 'Odelia' Renaissance is maandenlang dé blikvanger in je tuin, op je terras of balkon. Renaissance rozen staan bekend om hun grote, goed gevulde bloemen met oldskool look en heerlijk parfum. Ook zijn het doorbloeiers, wat betekent dat planten steeds nieuwe bloemen blijven produceren. Het resultaat hiervan is een lange bloei, van mei tot in oktober, en daarmee lang genot! De Rosa 'Odelia' Renaissance is met zijn fel oranjerode bloemen een opvallende verschijning tot in de herfst. De sterk geurende rozen hebben een romantische en klassieke uitstraling, en steken prachtig af tegen de glanzend groene bladeren. Naast dat de roos 'Odelia' Renaissance een lust is voor het oog, is het een ziekteresistente, winterharde en sterke plant. Renaissance rozen zijn compact, worden maximaal 150 cm hoog en kunnen gebruikt worden als klimroos of struikroos. De bladverliezende Rosa 'Odelia' kun je als struik aanplanten in een border, in plantvakken, grote potten en zelfs toepassen als informeel laag haagje. Mits ondersteunt kun je met de oranjerode eyecatcher als klimplant ook een muurtje, schutting of pergola opfleuren. Zolang je zorgt voor een zonnige standplaats en voedzame bodem, beloont de Rosa 'Odelia' Renaissance je rijkelijk!

Lees meer

Het onderhouden van rozen is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Enige tijd en regelmaat zijn vereist, maar daarvoor krijg je ook veel terug! Tijdens het bloeiseizoen heeft de Rosa 'Odelia' Renaissance veel energie nodig. Om deze reden ontvangt de bloeiende vaste plant graag voldoende water en voeding. Een doorbloeiende roos, zoals de 'Odelia' Renaissance, bemest je zowel in het vroege voorjaar als in de vroege zomer. Houd de bodem vochtig, maar vermijd een natte bodem. Om energieverspilling te voorkomen, knip je uitgebloeide bloemen tijdens de bloeiperiode weg. De Rosa 'Odelia' Renaissance kan zo al zijn energie steken in nieuwe bloemen. In maart snoei je de zijtakken terug tot zo’n 15 cm boven de grond. De hoofdtakken laat je zoveel mogelijk met rust. Middels snoei houd je een roos jong en vitaal, en bevorder je een goede groei en rijke bloei.

Lees meer

Heb je de roos 'Odelia' Renaissance in de tuin of in een pot geplant? Geef dan direct water. Om goed in de bodem te kunnen wortelen, heeft de oranjerode bloeier in de eerste periode na de aanplant regelmatig water nodig. Eenmaal goed geworteld, kan de tuinplant zelf water uit de grond opnemen en hoef je alleen bij droogte nog extra te bewateren. Tijdens het bloeiseizoen heeft de Rosa 'Odelia' Renaissance veel energie nodig om rijkelijk te bloeien. Water is hiervoor een belangrijk ingrediënt. Houd de bodem van de struik- of klimroos licht vochtig, maar vermijd natte grond. Een goed doorlatende bodem, waarin overtollig water gemakkelijk af kan voeren, is essentieel.

Lees meer

Wil je de Rosa 'Odelia' gaan planten? Dit kun je het hele jaar doen, mits het niet vriest. De 'Odelia' Renaissance roos is een geschikte klimroos én struikroos, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Met de zomerbloeier kun je een pergola, saaie muur of schutting opfleuren, maar ook een border, grote bloembak of plantenvakken opvullen. Als je de Rosa 'Odelia' Rosa 'Odelia' laat klimmen, dien je wel voor ondersteuning te zorgen. Deze rozensoort is namelijk niet zelfhechtend. Wanneer je de struikroos in groepen wilt planten, houd dan een aantal van drie stuks per vierkante meter aan. Een roos bloeit het mooist in de zon, maar deze soort verdraagt lichte schaduw ook. De Renaissance roos gedijt goed in de meeste grondsoorten, zolang de bodem voedzaam, licht vochtig en goed doorlatend is. Optimaal is een losgemaakte kleigrond, maar dit is geen vereiste voor een goede groei en bloei. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat de bodem lekker luchtig maakt en boordevol goede voedingsstoffen zit. Zo geef je de jonge roos een energieke start! Klaar met planten? Bewater de roos en klaar ben je.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'Odelia' Renaissance
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!