Rosa 'Climbing Bonica'

Klimroos 'Climbing Bonica'

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 15,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Climbing Bonica' is een doorbloeiende klimroos, die van juni t/m oktober bloeit met sierlijke zachtroze bloemen. Perfect om je schutting, pergola of rozenboog mee op te fleuren!

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Zoek je niet alleen een mooie, maar ook een sterke klimroos? De doorbloeiende trosroos 'Climbing Bonica' schittert met zachtroze, geurende bloemen van juni tot oktober. De sierlijke bloemtrossen zijn maandenlang dé sfeermakers in je tuin en steken prachtig af tegen de glanzend groene bladeren. Het is een rijk vertakte klimroos met een nette, gespreide groeiwijze en veel bladeren en rozen. De Rosa 'Climbing Bonica' is de klimmende variant van de Rosa ‘Bonica’ en wordt zo’n twee meter hoog. Het is de perfecte plant om een pergola, gevel, schutting, gaaswerk of een oud schuurtje mee op te fleuren. Help de klimroos wel met klimmen; klimrozen zijn niet zelfhechtend. De sterkte van de roze bloeier zit hem in de goede winterhardheid, ziekteresistentie en groeikracht. Met de Rosa 'Climbing Bonica' ben je dus niet alleen verzekerd van veel sierwaarde, maar ook van een sterke plant. Kortom, een fantastische aanwinst voor iedere tuin!

Lees meer

Voordelig aan de Rosa 'Climbing Bonica' is dat de tuinplant sterk, goed winterhard en ziekteresistent is. Het is een doorbloeiende roos, wat inhoudt dat de plant telkens nieuwe bloemen produceert. Hierdoor geniet je maandenlang van een spectaculaire bloei. Een herbloei stimuleer je door uitgebloeide bloemen tijdens het bloeiseizoen weg te knippen. Zo kan de klimroos 'Climbing Bonica' al zijn energie in nieuwe bloemen steken. Voor een uitbundige bloei heeft de trosroos sowieso veel energie nodig. Je helpt de vaste plant door voldoende voeding en water te geven. Een doorbloeiende roos geef je in het vroege voorjaar en de vroege zomer bemesting. Geef tijdens droge periodes voldoende water: een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem is perfect. In maart snoei je de klimroos 'Climbing Bonica' voor het behoud van een goede gezondheid, sterke groei en rijke bloei. Snoei de zijtakken terug tot circa 15 cm boven de grond en probeer altijd boven een oog te knippen. Verwijder ook direct dode, beschadigde en kruisende takken, net als dunnere takjes/ wild opschot.

Lees meer

Na de aanplant geef je de Rosa 'Climbing Bonica' genoeg water om goed te kunnen wortelen. In de eerste periode bewater je regelmatig en geef je de vaste plant de tijd om aan de bodem te wennen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens droge periodes. Zeker in het bloeiseizoen heeft de klimroos 'Climbing Bonica' veel energie nodig om uitbundig te bloeien en die haalt de plant uit zon, voeding en water. Een licht vochtige, maar goed doorlatende bodem wordt gewaardeerd. Te natte grond vindt een roos echter ook niet fijn en dus moet overtollig water wel gemakkelijk weg kunnen lopen.

Lees meer

Met een klimroos zeg je vaarwel tegen een saaie schutting, pergola of gevel. De Rosa 'Climbing Bonica' is een uitstekende klimplant, maar je moet hem hierbij wel helpen. Klimrozen zijn niet zelfhechtend en dus is ondersteuning essentieel. Verder heeft de roze trosroos een zonnige standplaats nodig voor een rijke bloei en houdt de klimplant van een voedzame, licht vochtige, maar goed doorlatende bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond ben je verzekerd van een luchtige bodem boordevol voedingsstoffen, oftewel een goede start! Je kunt de Rosa 'Climbing Bonica' het hele jaar planten, mits het niet vriest. Door de opgaande groeiwijze heeft de klimroos weinig ruimte nodig en is deze ook geschikt voor kleine tuinen. Houd er wel rekening mee dat de grond diep genoeg is los gemaakt. Klaar met planten? Geef dan genoeg en regelmatig water, zodat de trosroos aan de bodem kan wennen en goed kan gaan wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa 'Climbing Bonica'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!