Zuilkers

Prunus serrulata 'Amanogawa'

v.a.: € 55,00

Formaat
Stamomtrek 4-6cm, Totaalhoogte 225-250cm
€ 55,00
Stamomtrek 10-12cm, Totaalhoogte 250-275cm
€ 95,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Prunus serrulata 'Amanogawa' is een kleine boom met een zuilvormige kroon. De boom wordt zo'n 6 meter hoog maar groeit langzaam. Zijn twijgen zijn roodbruin. Het blad van de Prunus serrulata 'Amanogawa' is ovaalvormig en heeft een geel/oranje herfstkleur. De boom bloeit uitbundig van eind april tot begin mei met lichtroze, halfgevulde bloemen die licht geuren. Deze boom is geschikt voor grote tuinen of parken maar ook in een kleine tuin past deze boom prima thuis door zijn zuilachtige groei. De boom is niet erg ziekte gevoelig.

Onze voordelen:

Zuilkers kopen

De Prunus Serrulata ‘Amanogawa’ is een prachtige zuilvormige Japanse Sierkers. De Amanogawa groeit langzaam en heeft een smalle, opgaande groeiwijze. Deze bloesemboom blijft vrij compact in de breedte, dit geldt ook voor de hoogte. Met een maximale hoogte tussen de 4 en 6 meter, is hij dus ook zeker geschikt voor kleinere tuinen. In de maanden april en mei bloeit de Amanogawa rijkelijk met zachtroze halfgevulde bloemen, die later naar wit verkleuren. Naast het prachtige plaatje, voorziet de bloesem u ook van een heerlijke lichte bloemengeur. Na de bloei vormen de langwerpige, lancetvormige bladeren, die per seizoen weer van kleur veranderen. De bladeren hebben een geelgroene/brons kleur in de lente, donkergroen in de zomer, en oranje/gele herfsttinten in het najaar. 

Heeft u al een mooi plekje voor deze sierlijke boom uitgezocht? U kunt de Prunus Serrulata 'Amanogawa' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over de Zuilkers, of heeft u behoefte aan een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!


  • Bloeikleur: Zachtroze, verkleurt naar wit
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Geelgroen/brons (voorjaar), donkergroen (zomer), geel/oranje (herfst)
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 4-6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Zuilkers verzorgen

De Amanogawa is zeer makkelijk te verzorgen. Vooral het eerste groeiseizoen heeft hij regelmatig water nodig, op latere leeftijd hoeft u alleen water te geven in droge perioden. Stimuleer ook de groei en bloei van deze prachtige Sierkers, door hem 1x per jaar te bemesten. Geef het liefst wat organische mest in het voorjaar.

Zuilkers snoeien

De Prunus Serrulata 'Amanogawa' heeft maar weinig snoei nodig, hij heeft van zichzelf al een mooie kroon die dicht vertakt is. Als u gaat snoeien, doe dit dan het liefst na de bloei. Verwijder hierbij dode, zieke of kruisende takken. Zorg er bovendien altijd voor dat u snoeit met schoon en scherp tuingereedschap! Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Japanse Sierkers.
Lees meer

Zuilkers water geven

Geef uw Japanse Sierkers vooral het eerste groeiseizoen voldoende water. Voorzie hem iedere week van één volle emmer water, tenzij er veel regenval is geweest. Houd dit iig vol t/m september, daarna gaat de boom in een soort 'ruststand' en zal hij veel minder energie verbruiken. Na het eerste groeiseizoen hoeft u hem alleen nog in droge perioden water te geven. Is het zeer warm en droog weer? geef hem dan gerust 2 à 3x per week water.
Lees meer

Zuilkers planten

Door zijn smalle, compacte groei heeft de Amanogawa weinig ruimte nodig, ook in kleinere tuinen komt deze topper dus goed tot zijn recht! Qua grondsoort is hij niet kieskeurig, zolang de bodem voedzaam én goed vochtdoorlatend is, zal uw Zuilkers goed kunnen groeien. Het is wél van belang dat uw Amanogawa genoeg zonlicht ontvangt, kies daarom een standplaats in de volle zon of halfzon (=halfschaduw). Wilt u uw Japanse sierkers een extra goede start geven? Gebruik dan tijdens de aanplant speciale aanplant grond. Deze grond zit vol voedingsstoffen en maakt uw bodem lekker luchtig.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zuilkers
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Hoi! Is deze ook in een pot te plaatsen? Zo ja, wat moeten de minimale afmetingen van de pot zijn?

De Zuilkers kan in een pot geplaatst worden, maar groeit beter in de volle grond. Houdt er wel rekening mee dat als de boom in een pot staat, deze pot de juist grootte heeft of dat de boom een keer op latere leeftijd omgepot moet worden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!