Acer plat. 'Crimson Sentry'

v.a.: € 147,50

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 30cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 147,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Op jonge leeftijd heeft Acer plat. ‘Crimson Sentry’ van nature een smalle groei. Later zal hij uitgroeien tot een eivormige kroon. De Esdoorn kan tevens naar wens worden geleid tot een Bolboom. De boom kan uitstekend in uw kleine tuin worden toegepast.

Onze voordelen:

De Acer Platanoides 'Crimson Sentry' wordt ook wel de Noorse Esdoorn genoemd. Deze Esdoorn heeft prachtige rood paarse bladeren en is langzaam groeiend, waardoor hij weinig onderhoud nodig heeft. In de maand april bloeit de boom geelgroen, net voor het uitlopen van de bladeren. Toch komt daarna pas de grootste sierwaarde in beeld, namelijk het glanzende rode blad aan de boom. De Noorse Esdoorn is een echte blikvanger in uw tuin. Deze Esdoorn is een kleinere boomsoort die ook geschikt is voor de middelgrote tuin.

Lees meer
Doordat de Noorse Esdoorn langzaam groeit heeft hij weinig tot geen onderhoud nodig. Snoeien is dan ook niet aangeraden, hierdoor verliest de boom meestal zijn natuurlijke vorm. Wel kunt u eventuele kruisende- of dode takken wegsnoeien. Snoei echter nooit in het voorjaar, de sapstroom van de Noorse Esdoorn is dan namelijk zeer sterk. Zou u wel gaan snoeien in deze tijd, dan zou de boom gaan bloeden. In de zomer of in het najaar kunt u de boom wel snoeien.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat u de Noorse Esdoorn op een reguliere basis water geeft. Dit betekent dat de boom wekelijks water nodig heeft. Heeft het niet of nauwelijks geregend in de week, dan kunt u één emmer water geven. Giet het water langzaam over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het warmer is kunt u twee tot drie keer in de week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u eigenlijk alleen nog maar water te geven tijdens extreme warme en droge periodes.
Lees meer
De Noorse Esdoorn kan goed groeien op vrijwel alle grondsoorten, behalve op een droge zandgrond of juist een te natte bodem. Bij een te natte bodem kunnen de wortels gaan rotten. De Esdoorn kan goed tegen wind en zelfs zeewind. Voor het aanplanten van de Noorse Esdoorn dient u een ruim gat te graven waar het wortelstelsel of de kluit makkelijk in past. Wanneer er een harde bodem is kunt u deze beter losmaken, zodat er geen water in blijft staan. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer er een ijzeren korf of jute zak om de kluit van de boom zit, u deze niet verwijderd. Doet u dit wel dan zou de kluit uit elkaar kunnen vallen en het wortelstelsel beschadigen. Hierdoor vervalt ook uw hergroeigarantie. Plant de boom op de juiste diepte. Dit is te zien aan de stam van de boom. Het deel dat in de grond heeft gestaan is donkerder dan erboven en zou ook nu weer onder de grond komen. U kunt het gat aanvullen met een halve zak aanplantgrond die u mengt met de uitgegraven aarde. Druk de grond goed aan en geef daarna voldoende water. Ook is het goed om twee boompalen naast de Esdoorn te plaatsen, om het scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. Plaats de palen, één aan elke zijde, 30 tot 40 cm van de boom. U kunt er ook voor kiezen om één boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acer plat. 'Crimson Sentry'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!