Gele Zuilbeuk

Fagus sylvatica 'Dawijck Gold'

v.a.: € 75,00

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 0.2m, Totaalhoogte 225-250cm
Najaar 2024
€ 75,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 0.2m
Najaar 2024
€ 95,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Gele Zuilbeuk is een fors groeiende zuilboom. In 2006 is de Zuilbeuk verkozen tot boom van het jaar! Als u twijfelt over de kleine ruimte die u beschikbaar heb, deze Smalle Boom is dan juist een goede keuze. Zijn sterke eigenschap is dat hij zeer vormvast is. De Gele Zuilbeuk is een perfecte aanvulling in uw tuin.

Onze voordelen:

De Fagus Sylvatica Dawyck Gold is een smal opgaande gele beukenboom die ook wel de Gele Zuilbeuk genoemd wordt. Ondanks dat de Dawyck Gold een bladverliezende boom is, blijft in de winter 1/3e van het blad aan de boom hangen. Dit is de boom zijn natuurlijke bescherming tegen de zon. De Gele Zuilbeuk heeft glimmende bladeren met een gegolfde structuur. De jonge bladeren zijn lichtgeel van kleur en kleuren later geelgroen. In de herfst verkleuren de bladeren prachtig diepgeel tot oranjebruin. De Zuilbeuk is zeer vormvast en gemakkelijk in onderhoud. De boom kan zowel in grote- als kleinere tuinen goed gedijen en kan een maximale hoogte bereiken van 8 tot 10 meter en 3 meter breed. De oudere Gele Zuilbeuk zal veel beukennootjes krijgen in de herfst. Dit is een prachtig beeld in uw tuin.

Lees meer
De Fagus Sylvatica Dawyck Gold is niet moeilijk in onderhoud en kunt u bijhouden door twee keer in het jaar te snoeien. De snoei kunt u het best in eind mei en augustus uitvoeren. U kunt de boom een vormsnoei geven of alleen kruisende of dode takken weghalen. Staat de boom op een arme grond, dan doet u er goed aan om de Gele Zuilbeuk te bemesten in het voorjaar. Dit kunt u het best doen met het bodem verbeterende middel Vivimus universeel, wat u gemakkelijk kunt bestellen via onze webshop. Vivimus mengt u gemakkelijk door de aarde rondom de voet van de boom.
Lees meer
De Gele Zuilbeuk houdt niet van natte voeten en staat daarom het liefst op een goed doorlatende grond, hierdoor heeft de beuk ook niet veel water nodig. In de eerste twee jaar na aanplanten is het belangrijk dat de boom structureel water krijgt, behalve tijdens vorst. Wanneer het langer dan een week droog is, kunt u de boom water geven. Bij lagere tempraturen heeft de boom één emmer water per week nodig. Bij hogeren én drogere periodes kunt u het best 2 á 3 keer per week één emmer water geven. Na de eerste twee jaar heeft de Zuilbeuk alleen water nodig tijdens extreme droge en warme periodes.
Lees meer
De Dawyck Gold kan het hele jaar door geplant worden, behalve tijdens vorst. Toch is de beste tijd voor aanplanten tussen oktober en april. In deze periode is de boom in ruststand. De Gele Zuilbeuk staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats. De boom stelt weinig eisen aan de grond, behalve dat hij goed doorlatend moet zijn. Voor het planten van de boom graaft u een gat dat 5 tot 10 centimeter breder en dieper is dan de kluit van de boom. Een jute zak of ijzeren korf om de kluit van de boom dient niet verwijderd te worden. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan daarom mee geplant worden. Vul het aanplantgat aan met aanplantgrond dat u mengt met de uitgegraven aarde. Hierdoor krijgt de Zuilbeuk een goede start. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde van de boom, zodat de boom niet scheef kan waaien. Plaats de palen 30 tot 40 cm van de boom en verbind deze met de boom met boomband en nagels. Wanneer de boom sterker is kunt u de palen weer weghalen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gele Zuilbeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!