Walnotenboom Buccaneer

Juglans regia 'Buccaneer'

v.a.: € 92,50

Formaat
Afmeting 6-8cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 92,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De walnoot Buccaneer is een walnootboom die 10 tot 15 meter hoog wordt. De boom heeft weinig onderhoud nodig. De heerlijke walnoten vallen vanzelf naar beneden wanneer ze rijp zijn, dus ook hier heeft u geen omkijken naar. De boom is zelfbestuivend en winterhard.

Deze boom is op aanvraag leverbaar ivm beperkte voorraad.

Onze voordelen:

De walnoot Buccaneer, Juglans regia Buccaneer, is van oorsprong een Nederlands walnotenras. In mei/ juli zal de boom onopvallend bloeien, waarna de vruchten aan de bomen zullen komen. Een echte pluktijd is er niet, de walnoten vallen namelijk gewoon naar beneden wanneer ze rijp zijn. De walnoten zijn zeer smakelijk. De bladeren zijn heldergroen van kleur en zullen in de herfst verkleuren, voor de bladeren in de winter van de boom vallen. De boom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere soort nodig om vruchten te kunnen groeien. Wel zorgt een andere bestuiver voor een rijkere oogst. Goede bestuivers hiervoor zijn de Juglans regia Broadview en de Juglans regia Coenen. De boom wordt 10 tot 15 meter hoog en staat het liefst op een open, bewortelbare grond. Een zure bosgrond of veengrond is niet wenselijk. De boom wortelt zeer diep en heeft hier dan ook ruimte voor nodig. Een ander groot voordeel aan de walnoot Buccaneer is dat hij muggen verdrijft, erg handig in de zomer!

Lees meer
De Juglas Redia Broadview mag niet gesnoeid worden van 1 januari tot 1 mei. De sapstroom van de boom komt al vroeg op gang en wanneer u rond deze tijd gaat snoeien kan de boom gaan bloeden. Snoei daarom in de zomer rond juli/juni. Snoei bij een jonge Broadview de kruisende takken weg, deze hebben later namelijk kan op schuurplekken. Spaar tijdens het snoeien de takken waaraan noten aangroeien. Gebruik scherp- en schoon gereedschap en snoei nooit meer dan 1/3e van de takken weg.
Lees meer
In het begin zullen de wortels van de boom nog niet bij het grond water kunnen en structureel water geven is dan ook wenselijk. Geef daarom tijdens droogte van één week de boom water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee á drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens een vorstperiode. Na het de eerste twee jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens extreem langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
De walnoot boom zal groot groeien en diepwortelen en heeft hier dan ook de ruimte voor nodig. Plaats de boom op een open plek op een zonnige- /halfschaduw standplaats. Graaf een geul dat 5 tot 10 centimeter dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels, verwijder deze dan niet. Doet u dit wel, dan is de kans groot dat de wortels beschadigen. Tevens vervalt dan uw hergroeigarantie. De jute zake is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon geplant worden. Meng de uitgegraven grond met Vivimus, om zo de boom te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Plaats de boom in het aanplant gat en vul het gat op met het mengsel van aarde. Druk het gat goed aan en geef voldoende water. Om scheefwaaien te voorkomen kunt u twee boompalen plaatsen, op 20 á 30 centimeter van de stam. Deze verbindt u met de boom door boomband en nagels.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Walnotenboom Buccaneer
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!