Hazelnoot Webbs Prize Cobb

Corylus avellana Webbs Prize Cobb

v.a.: € 13,50

Formaat
Afmeting Ø19 cm potmaat, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 80-100cm
November 2021
€ 13,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De hazelnotenstruik Webbs Prize Cobb is een productieve struik met grote smaakvolle hazelnoten. Deze struik kan het best geplant worden met een Halle'sche Riesen of een Cosford. Deze soorten bestuiven elkaar en dat verhoogt de vruchtproductie.

Onze voordelen:

  • Winterhard
  • Zelfbestuivend
  • Bestuivers: Halle'sche Riesen en Cosford
  • Oogsten in september en oktober
  • Standplaats: zon, halfschaduw
Lees meer
Het onderhouden van de hazelnoten struik Webbs Prize Cobb is erg gemakkelijk. Snoei de boom in de herfst en haal alleen dode- en beschadigde of kruisende takken weg. Gaat u de jonge struik al veel snoeien, dan zullen er geen hazelnoten groeien. Wanneer de struik later te groot wordt kunt u oude takken tot op de bodem wegsnoeien. Laat de wortelscheuten door groeien. Bemest aan het eind van de winter met organische mest.
Lees meer
Het eerst jaar na aanplanten heeft de hazelnotenstruik regelmatig water nodig. Wanneer het een week -zo goed als- droog is kunt u één keer water geven. Giet het water rustig over de bodem, zo kunnen de wortels het water goed opnemen. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige warme- en droge periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De hazelnotenstruik stelt weinig eisen aan de bodemgesteldheid en de standplaats. De hazelnoot kan zowel in de zon als halfschaduw goed groeien. Graaf een gat dat 5 á 10 centimeter breder en dieper is dan de wortels of kluit van de hazelnoot. Maak de grond goed los zodat er geen water in blijft staan. De uitgegraven grond kunt u mengen met een halve zak Vivimus Fruit. Vivimus is een bodem-verbeterend middel dat zorgt dat de struik de benodigde voedingstoffen krijgt voor een goede start. Vul met dit mengsel het aanplant gat van de struik op en druk goed aan. Giet daarna voldoende water rustig over de grond.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazelnoot Webbs Prize Cobb
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!