Hazelnoot Red Majestic

Corylus avellana Red Majestic

v.a.: € 15,50

Formaat
Afmeting 4,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 80-100cm
November 2021
€ 15,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hazelnoot Red Majestic is de rode kronkelhazelnoot. Deze struik geeft nog voordat het blad eraan komt al gele bloemtrossen. De kleur van het blad is bruinrood. Maximaal wordt de Red Majestic zo'n 3 meter hoog. De hazelnotenstruik kan op alle bodems groeien en staat het liefst op een zonnig plek.

Onze voordelen:

De Hazelnoot Red Majestic is een bladverliezende hazelaar. Deze hazelaar wordt ook wel de rode kronkelhazelnoot genoemd. Dit alles heeft te maken met de takken en strengels van deze struik. Zo zijn deze van onderen af tot boven aan toe gedraaid in een soort kronkel. In de maanden februari/maart ontstaan er mooie lange katjes, die eerst geel zijn en vervolgens donkerrood verkleuren. In de zomermaanden vormen zich de hazelnoten aan de struik, die vervolgens rond september rijp zijn. Zodra de bladeren zijn uitgebloeid worden ze eerst felrood en kleuren daarna steeds donkerder. Verder kan de Red Majestic maar liefst 3 meter hoog worden.

Lees meer

De sierstruik doet het goed op alle grondsoorten. Zorg hierbij dat de grondsoort wel neutraal en vocht doorlatend is. Het snoeien van de Red Majestic kan na de bloei van de hazelnoten. Maar in principe is dit niet noodzakelijk. Wil je dat de Red Majestic niet uitloopt tot een drie meter hoge plant? Dan wordt het snoeien wel raadzaam. Dus als je toch even de snoeischaar uit de kast wilt halen dan kun je dit het beste in de maanden januari of februari doen. Snoei dan vooral de takken weg welke gebroken of gescheurd zijn. Laat korte en vertakte scheuten wel aan de struik zitten aangezien aan deze takken juist de hazelnoten groeien.

Lees meer

Het bewateren van een vruchtenplant is vooral de eerste maanden en bij sommige planten, het eerste jaar een must. Door het water kan de plant zich makkelijker aarden. Maar te natte voeten voor een fruitboom kan wel funest zijn. Bij twijfel kun je daarom eerst doormiddel van je vingers voelen of de grond te droog of te nat is. Zodra de grond blijft plakken aan je vingers, heeft de plant voldoende water om zich te volgroeien. Is het droog? Zorg dan dat je de plant snel voorziet van water. Doe dit niet in de felle zon, maar geef de plant altijd in de avond z’n verdiende scheut water.

Lees meer

De tuinplant staat het liefst in de volle zon of halfschaduw. Omdat deze plant maar liefst 3 meter hoog kan worden, is het raadzaam om de plant tegen een muur of schutting te plaatsen zodat het in een geleidelijke en rechte vorm naar boven kan groeien. Door de kronkelende takken en bladeren kan dit soms wel eens lastig zijn. Maar voordat je de plant recht omhoog kan laten groeien moet deze eerst geplant worden. Zo kun je ervoor kiezen om deze in pot of in de volle grond te zetten. Kiest je voor pot, dan doe je er goed aan om eerst een centimeter of vijf te voorzien van stenen. Hierin kan het water weglopen wat te veel is voor de plant. Bij het aanplanten in volle grond is het noodzaak om een goede vocht doorlatende grondsoort te gebruiken. Ook na aanplanting is het bewateren van de Red Majestic een must.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazelnoot Red Majestic
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!