Roodbladige Hazelnoot

Corylus maxima Purpurea

v.a.: € 19,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 19,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Deze roodbladige hazelnotenstruik kan tot 4 meter hoog worden. Al in februari-maart komen de katjes aan de boom,nog voor het blad er aan komt. Deze rode hazelaar groeit op elke bodem en is goed winterhard. Sterke sierstruik met hoge sierwaarde.

Onze voordelen:

De Roodbladig Hazelnoot is een schitterende struik die kleur geeft aan uw tuin. De roodbladige hazelnoot groeit uit tot een forse struik en kan wel 4 meter hoog worden. De Hazelnoot verliest in de herfst zijn blad om in het voorjaar nieuwe donker rode tot donker paarse bladeren aan zijn takken te krijgen. Voor de nieuwe bladeren te voorschijn komen zult u eerst kunnen genieten van de mooi donker gekleurde katjes. De katjes aan de Roodbladige Hazelnoot zijn vanaf februari zichtbaar. Het blad wat aan de Hazelnoot groeit is eivormig met een gezaagde bladrand. Zoals de naam al verraad is de kleur van het blad diep rood. De Roodbladige Hazelnoot is zelfbestuivend en winterhard. In het najaar groeien er hazenoten aan de struik. 

 

Lees meer
De roodbladige hazelnoot kunt u het beste snoeien tussen november en maart. Snoei de oude takken weg. Doordat er meer jonge takken aan de de struik groeien zal de kleur van het blad nog intenser worden.
Lees meer
De roodbladige hazelnoot kan goed tegen droogte. Natte voeten vind de hazelnoot niet zo fijn. Zorg daarom voor goede afwatering.
Lees meer
De roodbladige Hazelnoot staat graag op een zonnige plaats in uw tuin. Doordat de struik fors kan uitgroeien moet u wel rekening houden dat er genoeg plaats is dat hazelnoot kan groeien.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Roodbladige Hazelnoot
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!