Hazelnoot Rode Zeller

Corylus avellana Rode Zeller

v.a.: € 13,50

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 80-100cm
November 2021
€ 13,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hazelnoot Rode Zeller geeft in het voorjaar groen blad dat al snel verkleurd naar roodbruin. Dit soort kan vrij groot worden en is goed productief. Er hoeft geen ander soort bij geplant te worden, de Rode Zeller is zelfbestuivend. De zoete noten zijn geschikt voor zowel directe consumptie als verwerking in gerechten.

Onze voordelen:

  • Zelfbestuivend
  • Winterhard
  • Niet wintergroen
  • Grote opbrengst 
  • Prachtig roodbruin blad
  • Oogst in het najaar
Lees meer
Het onderhouden van de Rode Zeller is erg eenvoudig. Gaat u vanaf het begin al elk jaar snoeien, dan groeit de boom niet voldoende en komen er geen hazelnoten aan de Rode Zeller. Snoei dan ook pas later in de herfst ter verjonging. Dit betekent dat u (pas wanneer de struik 7 jaar zijn volle wasdom heeft bereikt) één of twee zware gesteltakken weg dient te snoeien. Vóór dat de boom zo oud is kunt u dood- of beschadigd hout en kruisende takken wegsnoeien. De wortelscheuten dient u door te laten groeien. In het voorjaar vóór de struik in bloei staat kunt u de boom bemesten om zo de benodigde voedingstoffen te geven voor een goede groei.
Lees meer
Geef gedurende het eerste jaar na aanplanten met regelmaat water aan de Rode Zeller. De struik kan zichzelf nog niet van water voorzien en de wortels moeten nog goed aan de grond wennen. Geef daarom één keer water wanneer het een week -zo goed als- droog geweest is. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorstperioden. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige warme- en droge periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De Rode Zeller stelt geen eisen aan de tuingrond en kan zowel op een zonnige/ halfschaduw standplaats goed groeien. Voor het aanplanten dient u een gat te graven dat 5 á 10 centimeter breder en dieper is dan de wortels of kluit van de hazelnoot. Maak de grond goed los zodat er geen water in blijft staan. De uitgegraven grond kunt u mengen met een halve zak Vivimus Fruit. Vivimus is een bodem-verbeterend middel dat zorgt dat de struik de benodigde voedingstoffen krijgt voor een goede start. Vul met dit mengsel het aanplant gat van de struik op en druk goed aan. Giet daarna voldoende water rustig over de grond.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazelnoot Rode Zeller
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!