Hazelnoot Contorta

Corylus avellana Contorta

v.a.: € 14,95

Formaat
Afmeting Ø19 cm potmaat, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 80-100cm
November 2021
€ 14,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De kronkelhazelaar of kurkentrekkerhazelaar heeft gebogen takken die alle kanten op groeien. De hazelnoten Contorta zijn fijn van smaak en zijn lang te bewaren. Door de bijzondere vormen is deze hazelnoot het hele jaar prachtig. Ook in de winter, zonder blad, zeer sierlijk.

Onze voordelen:

De Kronkelhazelaar of Kurkentrekkerhazelaar heeft gebogen takken die alle kanten op groeien. Dit zie je voornamelijk terug in de winter als de takken niet meer voorzien zijn van bladeren. De takken worden voornamelijk in de bloemsierkunst gebruikt, waar je deze plant ook wel van kunt herkennen. Verder is het een langzaam groeiende heester maar dat mag de pret niet drukken voor deze plant. De Contorta hazelnoten zijn vanaf september te oogsten en zijn fijn van smaak. Ook zijn de hazelnoten lang te bewaren. Door de bijzondere vormen is deze hazelnoot het hele jaar prachtig en is ook nog eens winterhard.

Lees meer

Het snoeien van de Hazelnoot Contorta is in principe niet noodzakelijk. Wel kun je jaarlijks het dode, kruisend en beschadig hout verwijderen. Ook overtollig wortelopslag mag verwijderd worden. Deze kleine snoeibeurt mag aan het einde van de winter uitgevoerd worden, denk hierbij aan de maanden januari tot en met maart. Uiteraard is het niet verstandig om dit tijdens een vorstperiode te doen, aangezien je de plant dan behoorlijk kunt beschadigen.

Lees meer

De Hazelnoot Contorta staat het liefst in de volle zon of halfschaduw. Verder kan de plant zich makkelijk in iedere grondsoort wortelen maar staat het liefst in een kalkvrije, voedselrijke grond. Op het begin van aanplanting is het noodzakelijk dat de plant voldoende water ontvangt. Dit is noodzakelijk omdat de wortelen zich moeten wortelen in pot of in de volle grond. Naast het aanplantmoment is ook de warme en droge zomers van belang dat je de grond rondom de boom goed vochtig houdt. Ook kun je aan de bladeren zien wanneer de plant dorst heeft. Zo hangen de bladeren in de ochtend slap en dat is het teken van de Contorta dat de plant water nodig heeft.

 

Lees meer

Het planten van de Krokelhazelaar of Kurkentrekkerhazelaar is een makkelijke opgave en vrijwel voor iedereen te doen. Mocht je de Contorta in een pot willen planten, dan kun je direct de juiste voedselrijke en kalkvrije grond gebruiken bij het aanplanten. Begin met een laag stenen van ongeveer 5 centimeter, zodat het overtollige water niet bij de wortels blijft liggen. Zodra de wortels te lang wordt voorzien van teveel water kan er wortelrot ontstaan. Dit kan het einde van de plant betekenen, dus houdt dit goed in de gaten. Het aanplanten van de Contorta in de volle grond is iets zwaarder werk waarbij er eerst een gat gegraven moet worden. Door gebruik te maken van de kluit, weet je precies hoe diep het gat gegraven moet worden. Voorzie vervolgens bij beide aanplantingen dat het aarde goed is aangeduwd en dat de plant voorzien is van voldoende water. Bij vragen kun je ten alle tijden contact opnemen met Bomenenzo.nl.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazelnoot Contorta
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!