Hazelnoot Halle'sche Riessen

Corylus avellana Halle'sche Riesen

v.a.: € 13,50

Formaat
Afmeting Ø 24 cm potmaat, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 80-100cm
November 2021
€ 13,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Halle'sche Riesen is een bekend, oud ras dat ongeveer 3 meter hoog wordt in totaal. De struiken zijn goed productief, vooral als er een andere struik bij staat. Met een Halle'sche Riesen in de tuin heeft u in het vroege voorjaar al bloemen, later blad en in het najaar de mooiste herfstkleuren en de hazelnoten.

Onze voordelen:

  • Zelfbestuivend
  • Winterhard
  • Wordt tot 3 meter hoog.
  • Weinig onderhoud
  • Mooie herfstkleuren
  • Lang houdbare, smaakvolle Hazelnoten
Lees meer
De Halle'sche Riesen is gemakkelijk in onderhoud. Snoei de plant één keer in het jaar. De beste tijd om te snoeien is eind februari of juni. De hazelnoot hoeft alleen ter verjonging gesnoeid te worden. Dit betekent dat u (pas wanneer de struik 7 jaar zijn volle wasdom heeft bereikt) één of twee zware gesteltakken weg dient te snoeien. Vóór dat de boom zo oud is kunt u dood- of beschadigd hout en kruisende takken wegsnoeien. De wortelscheuten dient u door te laten groeien. In het voorjaar vóór de struik in bloei staat kunt u de boom bemesten om zo de benodigde voedingstoffen te geven voor een goede groei.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat de Halle'sche Riesen met regelmaat water krijgt. De struik kan zichzelf nog niet van water voorzien en de wortels moeten nog goed aan de grond wennen. Geef daarom één keer water wanneer het een week -zo goed als- droog geweest is. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water tijdens vorstperioden. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige warme- en droge periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De Halle'sche Riesen hazelnoot struik staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats en kan in vrijwel elke tuingrond geplant worden. Voor het aanplanten dient u een gat te graven dat 5 á 10 centimeter breder en dieper is dan de wortels of kluit van de hazelnoot. Maak de grond goed los zodat er geen water in blijft staan. Plaats de struik in het gat. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit. Hierdoor krijgt uw hazelnoot de juiste start om goed te kunnen groeien. Vul met dit mengsel het aanplant gat van de struik op en druk goed aan. Giet daarna voldoende water rustig over de grond.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazelnoot Halle'sche Riessen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!