Prunus Kiku-Shidare

Japanse Sierkers Kiku-Shidare

v.a.: € 45,00

Formaat
Stamhoogte Halfstam, Totaalhoogte 120-140cm
€ 45,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaal hoogte 220-240cm
Juni 2023
€ 85,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De mooie Prunus ‘Kiku-Shidare’ is een treurboom. Hij groeit met een brede afhangende kroon die uiteindelijk een hoogte kan bereiken van 4 meter. Daardoor is deze Bloesemboom een schitterend idee voor uw tuinaanleg door zijn compacte formaat met een liefelijk uiterlijk!

Onze voordelen:

Prunus Kiku-Shidare kopen

De Prunus Serrulata ‘Kiku-Shidare’ is een populaire en geliefde Japanse Sierkers. Het is een treurvormige Sierkers met een brede, afhangende kroon. Deze zeer geliefde boom valt op door zijn prachtige gevulde roze bloemen én zijn mooie bladeren. In april en mei geniet u van de schitterende lichtroze bloesem. De bladeren veranderen van kleur per seizoen. Wanneer de bladeren verschijnen zijn ze eerst bronskleurig, in de zomer veranderen ze naar donkergroen, en in het najaar verkleuren ze naar prachtige geel/oranje herfsttinten. Als uw Kiku-Shidare eenmaal volgroeid is, bereikt hij een hoogte van ongeveer 4 meter. Deze sierlijke boom is hiermee prima geschikt voor kleinere tuinen, maar houd er wel rekening mee dat u géén andere planten of heesters dichtbij de stam kunt plaatsen.

Bent u ook zo gecharmeerd van deze bijzonder mooie treurvormige sierkers? U kunt de Prunus 'Kiku-Shidare' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over deze bijzondere boom, of wilt u een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


  • Bloeikleur: Lichtroze
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Eerst bronskleurig, donkergroen in de zomer, geel/oranje in het najaar
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 4 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Prunus Kiku-Shidare verzorgen

Deze treurvormige Japanse Sierkers heeft weinig eisen qua verzorging. Zolang hij op een plek staat waar voldoende zonlicht en voeding is, zal hij goed kunnen groeien. Geef de krachtige groei van uw Kiku-Shidare een boost, door het eerste groeiseizoen (voorjaar t/m september) gebruik te maken van het bodemverbeterende middel Vivimus Universeel. Daarna is het aan te raden om uw Japanse Sierkers ieder voorjaar te voorzien van wat organische mest.

Prunus Kiku-Shidare snoeien

Een groot voordeel van deze bijzonder sierlijke boom is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Als u wilt snoeien, doe dit dan het liefst aan het eind van de winter. Verwijder hierbij dode, zieke of kruisende takken. Zorg er wel altijd voor dat u alleen snoeit met schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken.
Lees meer

Prunus Kiku-Shidare water geven

Geef uw Japanse Sierkers vooral het eerste groeiseizoen voldoende water. Voorzie hem iedere week van één volle emmer water, tenzij er veel regenval is geweest. Houd dit iig vol t/m september, daarna gaat de boom in een soort 'ruststand' en zal hij veel minder energie verbruiken. Na het eerste groeiseizoen hoeft u hem alleen nog in droge perioden water te geven. Is het zeer warm en droog weer? geef hem dan gerust 2 à 3x per week water.
Lees meer

Prunus Kiku-Shidare planten

Deze Japanse Treursierkers groeit in principe op alle grondsoorten, zolang de bodem voedzaam en goed vochtdoorlatend is. De specifieke grondsoort maakt verder niet uit. Het is wel van belang om deze prachtige boom op een goede standplaats te zetten. De Kiku-Shidare heeft zonlicht nodig om goed te kunnen groeien, dus een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw) is wenselijk. Wilt u zeker zijn van een goede start voor uw Kiku-Shidare? Meng uw tuingrond dan aan met speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol met belangrijke voedingsstoffen én maakt uw bodem bovendien een stuk luchtiger, waardoor vocht beter afgevoerd kan worden.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Prunus Kiku-Shidare
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!