Malus Royal Beauty

Rode Treursierappel

v.a.: € 75,00

Formaat
Afmeting 8-10cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 230cm
€ 75,00
Afmeting 10-12cm, Stamhoogte 200-220cm, Totaalhoogte 210-240cm
€ 75,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Malus Royal Beauty geeft naast zijn sierappels ook een prachtig veelkleurig blad. Het is een rijk bloeiende Bloesemboom. Omdat hij geen speciale bodem nodig heeft, is hij geschikt voor iedere tuin groot of klein.

Onze voordelen:

Malus Royal Beauty kopen

De Malus ‘Royal Beauty’ is een fantastische rijkbloeiende Sierappel met een treurvormige kroon. De prachtige lange, hangende takken bloeien uitbundig tussen april en mei met opvallende roze-rode bloesem. De bladeren van deze treursierappel zijn rood/bruin in het voorjaar en verkleuren naar donkergroen in de zomer. Een mooi detail aan het bladerdek is de onderzijde; deze heeft een paarsachtige kleur. Na de bloei vormen de bijzonder mooie dieprode sierappeltjes. Eenmaal volgroeid bereikt deze boom een hoogte tussen de 4 en 6 meter, hiermee is de Royal Beauty ook zeer geschikt voor kleinere tuinen.

Bent u ook overtuigd van de grote sierwaarde van deze treur-sierappel? U kunt de Malus 'Royal Beauty' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen treurboom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Ook voor vragen of een goed advies kunt u bij ons terecht, neem geheel vrijblijvend contact op.


  • Bloeikleur: Roze-rood
  • Bloeitijd: April - mei
  • Bladkleur: Rood/bruin in het voorjaar, donkergroen in de zomer
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 4 - 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Malus Royal Beauty verzorgen

Het onderhouden van deze Treur-sierappel is zeer eenvoudig. De Royal Beauty vergt geen bijzondere zorg. Het is wel belangrijk om te zorgen voor een voedzame, licht-vochtige bodem, die goed vocht door kan laten. Wij adviseren het daarom ook om uw tuingrond jaarlijks aan te mengen met het bodemverbeterende middel Vivimus Universeel. Doe dit aan het begin van het voorjaar, zodat uw Royal Beauty vol energie de bloeiperiode in kan.

Malus Royal Beauty Snoeien

Het snoeien van uw Malus Royal Beauty is vooral belangrijk in de eerste jaren. Door deze Treur-sierappel te snoeien zorgt u voor een volle, goed gevormde kroon. Snoei het liefst tussen januari en half maart de oudere takken terug tot ongeveer 10 cm van de ent. Ook op latere leeftijd kunt u deze boom blijven snoeien, om zo een mooie vorm te behouden.
Lees meer

Malus Royal Beauty water geven

Geef uw Sierappel een goede start door hem direct na de aanplant al van een flinke slok water te voorzien. Daarna is het vooral belangrijk om uw Royal Beauty bij droge perioden van water te voorzien, dit geldt in het bijzonder voor het eerste groei jaar. Bij droge perioden van langer dan een week kunt u 1 à 2x per week water geven. Geef uw Sierappel bij zeer hoge temperaturen maar liefst 3x per week water.
Lees meer

Malus Royal Beauty planten

Kies voor de Royal Beauty het liefst een beschutte, zonnige standplaats in de volle zon of halfzon (=halfschaduw). Deze Treur-sierappel is goed winterhard, maar kan wel gevoelig zijn voor late nachtvorst. Wat betreft de bodem is hij vrij gemakkelijk. De specifieke grondsoort maakt de Royal Beauty niet uit, zolang de bodem voedzaam en goed vochtdoorlatend is. Om de voedzaamheid- en vochtdoorlatendheid te verbeteren, raden wij aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Meng uw huidige tuingrond aan met deze aanplant grond, om zo te zorgen voor de best mogelijke start van uw Malus Royal Beauty.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Malus Royal Beauty
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!