Kant en klaar haag Hedera

Hedera Hibernica

v.a.: € 127,50

Formaat
Hoogte 120cm, Breedte 120cm
€ 127,50
Hoogte 180cm, Breedte 120cm
€ 132,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Met de Kant en klaar haag Hedera heb je direct een groene afscheiding in je tuin. Binnen twee maanden heb je een dichte haag die veel privacy biedt! Bovendien is hij niet alleen winterhard maar ook nog eens wintergroen! Elke haag is 180 cm hoog, boven de grond, én 120 cm lang.

Onze voordelen:

De Hedera ‘Hibernica’ is niet voor niets al jaren onze meest verkochte haagplant. De Ierse Klimop – zoals deze in het Nederlands bekend genoemd wordt – is wintergroen en zorgt snel voor veel privacy. Ook is het een zeer winterharde, sterke, eenvoudig te onderhouden en makkelijk te plaatsen haag. Je kunt de wintergroene haag het hele jaar snoeien en deze Klimop groeit in iedere grondsoort en zowel in de zon als schaduw. Kies voor een kant-en-klaar haag Hedera en ben direct verzekerd van een groene afscheiding met een natuurlijke uitstraling. Je hebt de keuze uit kant-en-klaar haag Hedera met een hoogte van 180 cm of 120 cm en breedte van 120 cm. Door de krachtige groei van de ‘Hibernica’ heb je binnen twee maanden een mooie dichtgegroeide Hedera haag, die veel privacy biedt. De Hedera ‘Hibernica’ is geliefd om zijn grote, gelobde, glanzend donkergroene bladeren met mooie nerven. In een volwassen stadium bloeit de Klimop haag daarnaast met bolvormige, witte bloemen, die geliefd zijn onder bijen.

Lees meer

Kies je voor een Hedera haag, dan kies je niet alleen voor een mooie en natuurlijke, maar ook voor een sterke en makkelijke haag. De Hedera ‘Hibernica’ is zeer winterhard en groeit in principe overal. Deze soort kun je het hele jaar snoeien, mits het niet vriest. Door de snelle groei is het raadzaam om tijdig te snoeien om je groenblijvende haag mooi in model te houden. Met een heggenschaar snoei je de Klimophaag snel mooi strak. Na het snoeien geef je de klimplant het best wat organische mest. Naast een voedzame grond, houdt de Ierse Klimop van een vochtige grond. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen geef je de vaste plant daarom voldoende water.

 

Lees meer

Heb je de haag in de volle grond geplant? Geef dan ruim water, zodat de Klimop goed kan wortelen. Eenmaal goed geworteld, hoef je de Hedera ‘Hibernica’ alleen bij langdurig warm en droog weer nog extra water te geven. Wanneer je haag in de volle zon staat, is meer water vereist dan in de schaduw. Voor de Klimop is een vochtige bodem het meest ideaal.

Lees meer

Klaar om je kant-en-klaar haag te planten als schutting / tuinafscheiding? Gelukkig is deze haag makkelijk aan te planten. De Hedera ‘Hibernica’ groeit in iedere grondsoort en zowel in de zon als halfschaduw. Als de wintergroene haagplant kan kiezen, staat deze het liefst in een voedzame, vochtige en luchtige bodem. We adviseren om gebruik te maken van aanplantgrond, waarmee je een waterdoorlatende bodem creëert met de nodige voedingsstoffen voor een goede start. Geef je Hedera haag na de aanplanting voldoende water om goed te kunnen wortelen. Met een kant-en-klaar haag Hedera ben je direct verzekerd van een groene afscheiding met een natuurlijke uitstraling. Bij de juiste verzorging is de haag in twee maanden tijd mooi dicht gegroeid en biedt deze veel privacy.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kant en klaar haag Hedera
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is de Hedera Hibernica aan 2 kanten begroeid en is deze heg groenblijvend in de winter. Ik zoek een kant en klaar heg groenblijvend in de winter van 180cm hoog. Heeft u hier een advies voor en ik wil graag een breedte van 7 meter in totaal.

De kant en klaarhaag is gevlochten aan beide zijden door het scherm heen. Hij is dus aan beide zijden begroeid.

De haag blijft groen in de winter (verkleurd wel naar donkergroen/rood/bruin, maar de privacy blijft).

Over een lengte van 7mtr heeft u 6 hagen nodig. De werkende breedte van de haag is 1.30mtr. (hart-hart vd paal).

Wat heb ik nodig om deze haag te planten?

Voor het aanplanten van een kant en klaarhaag heeft u de volgende producten nodig:

Is de kant en klaar haag hedera in diverse maten te koop cq hoogte en breedte ?

Er zijn 2 verschillende breedte maten leverbaar van kant en klaarhagen. De hagen van leverancier Quickhedge zijn 100cm breed. De overige hagen zijn 120cm breed.

De verschillende hoogten staan aangegeven bij het product. De meeste hagen zijn standaard 180cm hoog, maar sommige zijn zowel lager, als hoger leverbaar.

 

Heb je bij het begin en eind van de kant en klare hagen altijd een paal nodig? en zit hij erbij of moet je die apart bestellen ?

Als er geen paal aan het begin of eind aanwezig is in de tuin, moet er altijd een begin of eindpaal geplaatst worden. De palen, bevestigingsmaterialen moeten altijd los bijbesteld worden.

De hedraschermen zijn geleverd in een grijze kunstof bak. Moet deze eromheen blijven bij het planten?

De grijze bakken moeten verwijderd worden. Dit is kunstof en hier wortelt de haag niet doorheen. De bak bestaat uit 2 delen en kan weerszijden van de haag worden weggetrokken. A.d. onderzijde van de bak zitten flappen, die u eerst lost kunt maken, zo is het makkelijker om de kunstof bak te verwijderen. Laat de bak dan nog niet los, dan kunt u voorzichtig met een plamuurmes, langs de randen in de bak gaan. Hierna zal de haag makkelijk uit de bak komen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!