Acer Campestre Haag

Spaanse Aak / Veldesdoorn

v.a.: € 1,25

Formaat
Struik , Totaal hoogte 60-100cm
November 2021
€ 1,25
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Veldesdoorn word veel gebruikt als Haagplant. De Acer Campestre is een gemakkelijk plant die overal goed zal groeien. De Veldesdoorn is ook geschikt voor de kleinere tuin door zijn langzame groei. Wilt u een windsingel of meer vogels in de tuin? Plant de Acer campestre i.c.m. de Hazelaar, Euonymus, Els.

Wilt u de Acer Campestre ophalen? Bel ons eerst ivm voorraad.

Onze voordelen:

De Acer Campestre wordt ook wel de Spaanse aak of Veldesdoorn genoemd. Door zijn prachtige gele herfstkleur en zijn bast met kurklijsten is de Veldesdoorn een zeer veel voorkomende Haagplant. De bladeren van de Acer zijn gelobd. In het voorjaar zal de Veldesdoorn gaan groeien met rood blad wat al zeer snel zal verkleuren naar donkergroen. In de herfst zal het blad geel verkleuren en daarna van de takken afvallen. De Spaanse aak is dus niet wintergroen, maar wel zeer winterhard en goed windbestendig. De jonge twijgen van de Veldesdoorn zijn groen tot grijsbruin van kleur met lichte barstjes. De oudere twijgen krijgen zogeheten kruklijsten. In het voorjaar verschijnen er rechtopstaande bloemtuilen, ongeveer tegelijkertijd met de bladeren. De groengele bloemen zijn klein en onopvallend. De struik groeit gemiddeld 10 meter hoor en heeft een rustige groei. Dankzij de rustige groei heeft de boom weinig onderhoud nodig.

Lees meer
De Veldesdoorn is een langzame groeier en heeft zodoende weinig snoei nodig. Wilt u de Veldesdoorn toch snoeien doe dit dan voor de winter. De sapstroom van de Veldesdoorn komt zeer vroeg op gang. Wanneer u de Haag dus later zult gaan snoeien zal de Veldesdoorn dood kunnen gaan.
Lees meer
In de begin periode is het vooral belangrijk dat u er voor zorgt dat de Spaanse aak genoeg water krijgt. Hierdoor kunnen de wortels goed wennen aan de grond en krijgt uw boom een goede start. Geef daarom tijdens droogte van langer dan een week de Acer Campestre één emmer water. Geef geen water tijdens vorst. Wanneer het warm én droog is, dan kunt u twee tot drie keer per week water geven.
Lees meer

De Veldesdoorn groeit op alle grond behalve op droge grond. De Veldesdoorn verdraag zowel zon als schaduw. Wanneer u de Veldesdoorn als haag plant raden wij u de volgende hoeveelheid aan. Voor een enkle rij 5 planten per strekkende meter. Voor een dubbele rij 8 planten per strekkende meter.
Wanneer u een haag wilt planten raden wij u aan om aan beide zijkanten waar u de haag wilt gaan plaatsen een paaltje neer te zetten met daartussen een gespannen touw. Hierdoor weet u zeker dat uw haag recht komt te staan.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Acer Campestre Haag
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!