Kardinaalsmuts/Kardinaalshoed

Euonymus alatus

v.a.: € 18,50

Formaat
Afmeting Struik, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 60-80cm
€ 18,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Kardinaalsmuts ook wel Eonymus Alatus genoemd is een bijzonder geslacht met meer dan 170 soorten in de familie. Deze familie heeft de naam Celastraceae meegekregen. In Nederland groeit deze Kardinaalsmuts voornamelijk in de duinen en aan de riviergebieden. Naast Nederland kunt u deze soort ook vinden in Azië, Europa, Amerika, Madagaskar en Australië.

Onze voordelen:

Het kopen van een Kardinaalshoed

De Eonymus Alatus staat bekend om de prachtige roodachtige kleuren die in de herfst tevoorschijn komen. In het voorjaar en de zomer zijn de bladeren groen die langzaam om kleurt naar de prachtige roodtinten. Ook is deze struik onderhoudsvriendelijk en zijn er weinig verplichtingen tot het snoeien. Verder is het een winterharde plant en kan tegen temperaturen van -25 graden Celsius. Helaas kan de struik slecht met andere vaste planten door de grote vocht- en voedingsopname. Maar dat is niet de enige reden waarom deze plant niet met uw Kardinaalsmuts in een border zou kunnen, ook de wortelen groeien oppervlakkig wat enorm veel ruimte in beslag neemt. Mocht deze niet genoeg ruimte hebben kan uw struik hieraan dood gaan. Verder kan de struik zo’n 4 meter hoog worden en heeft dus ook wel de ruimte nodig om te groeien. Koop online uw Kardinaalshoed of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten

 

Het planten van een Kardinaalshoed

Een Kardinaalsmuts heeft de voorkeur voor een zandgrond maar kan in principe in meerdere gronden geplant worden. De grond moet voornamelijk een voedselrijke en vochthoudende bodem zijn. Naast een zandgrond gaat ook de voorkeur naar een zonnig of halfschaduw standplaats. Verder houdt de struik niet van al te veel water.

 

Het verzorgen van een Kardinaalshoed

Deze struik heeft weinig tot geen voeding of verzorging nodig. Als u deze plant te veel voeding geeft en te veel bemest zullen de bladeren snel van groen naar geel veranderen wat zonde zou zijn aangezien de rode bladeren dan ook wegblijven. Dit wil niet zeggen dat een beetje bemesting niet goed zal zijn voor de struik. Lees hier alles over onze meststoffen

 

Het snoeien van een Kardinaalshoed

Vindt u de struik te groot worden dan kunt u ervoor kiezen om de struik wat in te korten, dit doet u aan het einde van de winter, begin het voorjaar. U kunt niet zomaar gaan snoeien bij deze struik aangezien u dan het model of de dichtheid van de struik kapot maakt. Zorg er dus voor dat u om het jaar de binnenkant snoeit en het andere jaar de buitenkant. Op deze manier blijft de Alatus een mooie struik met vorm en dichtheid. Mocht u graag meer informatie willen ontvangen wat betreft het snoeien van de Kardinaalshoed, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

  • Bloeikleur: Rood
  • Bloeitijd: Mei - juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Halfschaduw, zonnig
  • Hoogte: 4 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kardinaalsmuts/Kardinaalshoed
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!