Rode Meidoorn

Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet'

v.a.: € 125,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 140-160cm, Met kluit Ja
Herfst 2024
€ 125,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 160-180cm, Met kluit Ja
Herfst 2024
€ 145,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rode Doorn, ook wel de Rode Meidoorn genaamd, is een bekende kleine klassieke boom. De Crataegus Laevigata heeft een brede-kegelvormige kroon die later, naarmate de boom ouder wordt, een ronde kroon krijgt. De zeer rijkbloeiende boom is ook geschikt voor de kleine tuin.

Onze voordelen:

Rode Meidoorn kopen:

Crataegus Laevigata 'Paul's Scarlet', beter bekend als Rode Meidoorn, is een populaire kleine boomsoort. In mei en juni bloeit hij zeer uitbundig met prachtige dubbele rode bloemen. De intens rode kleur verkleurt later naar een roze-rode tint. Na de bloesem kunnen er in het najaar felrode kleine bessen aan de takken verschijnen. De takken van Paul's Scarlet dragen doornen, overigens wel een stuk minder dan de gewone Meidoorn. De bladeren hebben een groene kleur, en de stam en takken zijn grijs. Deze Crataegus Laevigata is makkelijk te onderhouden én is, met zijn volwassen hoogte van +/- 6 meter, ook een zeer geschikte keuze voor kleinere tuinen!

Hebben wij uw interesse voor deze rijkbloeiende Rode Meidoorn weten te prikkelen? U kunt de Rode Meidoorn 'Paul's Scarlet' makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen boom uitzoeken bij ons in de kwekerij! Wilt u graag meer informatie over deze schitterende bloesemboom? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

 

  • Bloeikleur: Rood
  • Bloeitijd: Mei - juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 6 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Rode Doorn verzorgen

De Rode Meidoorn is een onderhoudsvriendelijke boom. Zolang hij regelmatig water krijgt én jaarlijks bemest wordt, zal hij goed kunnen groeien en bloeien. Bemest deze boom het liefst aan het begin van de lente (maart), zo kan uw boom vol energie het groei- en bloeiseizoen in. Gebruik hiervoor wat organische mest.

Rode Doorn snoeien

Een fijn voordeel van de Rode Meidoorn is dat hij nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Eén jaarlijkse lichte snoeibeurt is voldoende. Focus hierbij vooral op het verwijderen van dode, zieke of kruisende takken. Als u gaat snoeien, zorg er dan wel voor dat u alleen snoeit met schoon en scherp tuingereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Meidoorn.
Lees meer

Rode Doorn water geven

Bomen als deze Crataegus Laevigata 'Paul's Scarlet' hebben vooral het eerste groeijaar voldoende water nodig om goed te kunnen wortelen. In deze periode kunnen zijn wortels namelijk nog niet diep genoeg komen om zich van het grondwater te voorzien. Geef uw Rode Meidoorn daarom iedere week een volle emmer water. Laat het water langs de stam naar beneden stromen. Heeft het die week al veel geregend? Dan kunt u gerust een keertje overslaan. Is het juist al een langere tijd droog en warm? Geef uw Crataegus Laevigata dan gerust 2 emmers water. Geef sowieso bij erg warme, zomerse temperaturen 2 tot 3x per week water.
Lees meer

Rode Doorn planten

Een Rode Meidoorn is eenvoudig aan te planten. Deze bijzonder mooie boom groeit goed in vrijwel alle grondsoorten, zolang de bodem voedzaam ewn vochtdoorlatend is. Valt het u op dat er plasjes water op uw tuingrond blijven staan? Of twijfelt u aan de voedzaamheid van uw bodem? Maak dan gebruik van speciale aanplant grond. Deze grond maakt uw bodem lekker luchtig en voedzaam, zodat uw boom verzekerd is van een goede start! De meest geschikte standplaats is een plek in de volle zon of halfschaduw.

Let op: Deze boomsoort is gevoelig voor wind, plaats daarom aan weerszijden een boompaal. Zo voorkomt u eventueel scheef waaien.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode Meidoorn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!