Meerstammige Tilia Cordata

Meerstammige Winterlinde

v.a.: € 135,00

Formaat
Totaal hoogte 200-250cm
November 2021
€ 135,00
Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 175,00
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 265,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Tilia Cordata meerstammig is beter bekend als de Winterlinde. Dit is een veel verkochte meerstammige struik, dankzij de rustige groei en het prachtige, hartvormige blad.

Door zijn rustige groei is deze meerstammige Tilia ook erg geschikt in de kleinere tuin. De meerstammige Winterlinde is een schitterende toevoeging aan uw tuin!

Onze voordelen:

De meerstammige winterlinde lijkt op de Pallida, maar heeft een kleiner blad en groeit minder snel. De rustige groei van de Meerstammige Tilia cordata maakt de boom ook ideaal voor kleine tuinen. De Winterlinde heeft een hartvormig blad dat groen gekleurd is in blauwgroen aan de onderzijde. Tijdens de zomermaanden bloeit Tilia Cordata met sterk geurende bloemen. Daarnaast is de meerstammige Winterlinde niet ziektegevoelig en is erg goed in vorm te snoeien. In de winter vallen de bladeren van de boom en laat de Winterlinde haar krachtige takken zien.  Ondanks de rustige groei van de Tilia Cordata kan deze meerstammige toch een hoogte bereiken van 25 meter, echter is deze meerstammige gemakkelijk op een gewenste hoogte te houden door een 2-jaarlijkse snoei. De Tilia cordata is zeer windbestendig en kan op alle grondsoorten groeien.

Lees meer

Het voordeel van het Tilia Cordata, en andere linden, is dat deze goed te snoeien zijn door het vermogen tot regeneratie. De stam van de winterlinde dient vrijgehouden te worden van te lage zijtakken. In de maand juni kunt u deze verwijderen. Daarnaast kunt u lange uitlopers afknippen om een bepaalde vorm te behouden. De uitlopers kunt u 20 tot 30 cm van de horizontale takken afknippen.

Ook de bovenkant van de Linde is gemakkelijk bij te houden in deze periode. Het is raadzaam om de Meerstammige Tilia Cordata twee keer in het jaar te snoeien. In de winterperiode kunt u alle uitlopers van de linde wegsnoeien. U kunt uitlopers verwijderen tot aan de tak of behoud een á twee knoppen van de uitloper.

U kunt de Meerstammige Linde snoeien met een snoeischaar. Dikke takken kunt u verwijderen met een takkenschaar. Het is belangrijk dat zowel de takkenschaar als de snoeischaar schoon en scherp zijn. Zo kunt u geen ziekten en plagen overbrengen van de ene naar de andere boom. Daarnaast zorgt een scherpe en schone schaar ervoor dat de wond van de boom snel heelt.

Lees meer
Vooral in de beginperiode is het belangrijk dat de meerstammige Tilia Cordata genoeg water krijgt. Het is belangrijk dat u na het aanplanten de Meerstammige Linde voldoende water geeft. Zo verwijdert u lucht uit de grond en kunnen de wortels van de meerstammige Winterlinde en de grond elkaar goed raken. Het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat u water geeft tijdens droge periodes. Is het langer dan één week droog of heeft het nauwelijks geregend, dan is het raadzaam om één emmer water aan de boom te geven. Ook is het altijd belangrijk dat u tijdens extreem droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden, extra water geeft. U kunt dan twee tot drie emmers water per week geven.
Lees meer

De winterlinde kan het hele jaar aangeplant worden behalve wanneer het vriest. De meerstammige Linde kan op elk soort grond groeien en heeft het liefst een zonnige of halfschaduw standplaats.

1. De begint met het graven van een gat waar de pot of kluit van de plant goed in past.

2. Laat daarna de Winterlinde voorzichtig in het gat zakken.

3. De bovenkant van de pot of kluit dient niet veel dieper in de grond te gaan. Zorg ervoor dat u een Meerstammige Tilia Cordata recht plaatst zodat hij niet scheef gaat staan.

4. Wanneer er een jute zoek of ijzeren korf onder wortels van de winterlinde zitten dient u deze niet te verwijderen. Wanneer u deze wel verwijdert vervalt uw hergroeigarantie En beschadigt u het wortelstelsel.

5. Vul het gat op met aarde die u kunt mengen met aanplantgrond.

6. Druk de grond goed aan en geef de boom daarna voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Tilia Cordata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!