Bramenstruik
Heerlijke rode en zwarte vruchtjes vol vitamine C en mineralen.
Geniet van de lekkerste bramen uit eigen tuin met een sfeervolle bramenstruik. Het groeien hiervan is erg makkelijk, omdat bramen makkelijke planten zijn en vrijwel op elke grond gedijen. Bij Bomenenzo heb je de keuze uit meer dan twaalf soorten, waaronder ook doornloze varianten. Laat je verrassen door de verschillende smaken!

Bramenstruik

Van hoog naar laag sorteren

Bramenstruik

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bramenstruik kopen:

Bramen zijn echt zomerfruit. Deze heerlijke vruchten zijn een bron van vitamine C en zitten vol mineralen. Bramen Rubus Fruticosus zijn sterke planten die geplant worden als struik, maar ook prima als klimplant kunnen worden ingezet. Bramen zijn niet kieskeurig en groeien op vrijwel iedere grond. Bij ons vind je bramen met doornen en zonder. Afhankelijk van het ras geeft de struik zwarte bramen of rode varianten. De rijpe bramen pluk je in de zomer. Bramenstruiken kun je planten in kleine tuinen, maar ook zeker in grote tuinen.

 

Bramenstruik kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste bramen kopen doe je makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden. Een aantal bramenstruiken in ons assortiment zijn de Bramen Black Satin, Braam Thornless Evergreen, Gestekelde Braam Himalaya, Rode Braam Rubus Taybes, Rode Braam Rubus Phoenicolasius en de Braam Triple Crown. Naast bramenstruiken vind je bij ons diverse bomen en planten, zoals de groenblijvende haag, bloeiende hagen, Groene Beukenhaag, Rode Beukenhaag, Japanse Esdoorns, Blauwe Regen, groenblijvende bomen en verschillende soorten vaste plant.

 

Bramenstruik verzorgen:

Haal onkruid weg rondom de bramenstruik, om zo een optimale bloei te garanderen. Het beste geef je jaarlijks wat mest aan de gewone braam. De braam houdt van een kalkrijke grond en niet zo van een zure grond. In de zomer kun je de rijpe bramen plukken. De vruchten kun je niet lang bewaren, afhankelijk van het ras. Plaats ze daarom in de vriezer of maak er bijvoorbeeld een heerlijke jam van. 

 

Bramenstruik snoeien:

Bramen groeien vrij snel en de struik kan door alle oude takken een wirwar worden. Na de oogst tot aan het begin van de winter kun je ze snoeien. Snoei hierbij de oude takken weg waar vruchten aan hebben gegroeid. Door het snoeien zorg je ook voor meer licht op de takken en de heerlijke vruchten. Na het aanplanten kun je de nieuwe tak of takken terugsnoeien tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Zo ontstaan er nieuwe scheuten. Je kunt snoeien in het najaar (oktober en november) of in het voorjaar (maart).

 

Bramenstruik planten:

De bramenstruiken zijn niet zo kieskeurig en groeien op vrijwel elke soort grond. Plant de bramen Rubus Fruticosus op een zonnige en vochthoudende plaats. In een kalkrijke grond zal de gewone braam wel het beste groeien. Als je een zure grond heeft kun je jaarlijks wat kalk strooien. Snoei na het planten de takken terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Bij eventuele uitdunningssnoei zullen er grotere en zoetere vruchten gegeven worden. Dit voorkomt ook vruchtrot.

Bramen kopen doe je bij Bomenenzo. Je vindt bij ons de Doornloze Bramen Black Satin, Doornloze Braam Thornless Evergreen, Braam Chester Thornless, Gestekelde Braam Himalaya, Rode Braam Rubus Taybes, Rode Braam Rubus Phoenicolasius en de Braam Triple Crown. Naast bramenstruiken met zwarte bramen of rode bramen vind je bij ons diverse bomen en planten, zoals de groenblijvende haag, bloeiende hagen, Groene Beukenhaag, Rode Beukenhaag, Japanse Esdoorns, Blauwe Regen, groenblijvende bomen en verschillende vaste planten.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00