Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bramenstruik
vragen? 0344 22 81 00

Bramenstruik kopen keuze uit diverse soorten

De lekkerste bramen koopt u uit onze eigen kwekerij. U hebt de keuze uit meer dan 12 soorten, waaronder ook doornloze verianten. Bekende soorten zijn Chester ThornlessTriple Crown en Black Satin met een volle zoetzure smaak. Nieuw in ons assortiment is de Loganbes. Dit is een bijzondere kruising tussen een braam en framboos.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bramenstruik kopen:

Bramen zijn echt zomerfruit. Deze heerlijke vruchten zijn een bron van vitamine C en zitten vol mineralen. Bramen Rubus Fruticosus zijn sterke planten die geplant worden als struik, maar ook prima als klimplant kunnen worden ingezet. Bramen zijn niet kieskeurig en groeien op vrijwel iedere grond. Bij ons vindt u bramen met doornen en zonder. Afhankelijk van het ras geeft de struik zwarte bramen of rode varianten. De rijpe bramen plukt u in de zomer. Bramenstruiken kunt u planten in kleine tuinen, maar ook zeker in grote tuinen.

Bramenstruik kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste bramen kopen doet u makkelijk en snel online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden. Een aantal bramenstruiken in ons assortiment zijn de Bramen Black Satin, Braam Thornless Evergreen, Gestekelde Braam Himalaya, Rode Braam Rubus Taybes, Rode Braam Rubus Phoenicolasius en de Braam Triple Crown. Naast bramenstruiken vindt u bij ons diverse bomen en planten, zoals de groenblijvende haag, bloeiende hagen, Groene Beukenhaag, Rode Beukenhaag, Japanse Esdoorns, Blauwe Regen, groenblijvende bomen en verschillende soorten vaste plant.

Bramenstruik verzorgen:

Haal onkruid weg rondom de bramenstruik, om zo een optimale bloei te garanderen. Het beste geeft u jaarlijks wat mest aan de gewone braam. De braam houdt van een kalkrijke grond en niet zo van een zure grond. In de zomer kunt u de rijpe bramen plukken. De vruchten kunt u niet lang bewaren, afhankelijk van het ras. Plaats ze daarom in de vriezer of maak er bijvoorbeeld een heerlijke jam van. 

Bramenstruik snoeien:

Bramen groeien vrij snel en de struik kan door alle oude takken een wirwar worden. Na de oogst tot aan het begin van de winter kunt u snoeien. Snoei hierbij de oude takken weg waar vruchten aan hebben gegroeid. Door het snoeien zorgt u ook voor meer licht op de takken en de heerlijke vruchten. Na het aanplanten kunt u de nieuwe tak of takken terugsnoeien tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Zo ontstaan er nieuwe scheuten. U kunt snoeien in het najaar (oktober en november) of in het voorjaar (maart).

Bramenstruik planten:

De bramenstruiken zijn niet zo kieskeurig en groeien op vrijwel elke soort grond. Plant de bramen Rubus Fruticosus op een zonnige en vochthoudende plaats. In een kalkrijke grond zal de gewone braam wel het beste groeien. Als u een zure grond heeft kunt u jaarlijks wat kalk strooien. Snoei na het planten de takken terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Bij eventuele uitdunningssnoei zullen er grotere en zoetere vruchten gegeven worden. Dit voorkomt ook vruchtrot.

Bramen kopen doet u bij Bomenenzo. U vindt bij ons de Doornloze Bramen Black Satin, Doornloze Braam Thornless Evergreen, Braam Chester Thornless, Gestekelde Braam Himalaya, Rode Braam Rubus Taybes, Rode Braam Rubus Phoenicolasius en de Braam Triple Crown. Naast bramenstruiken met zwarte bramen of rode bramen vindt u bij ons diverse bomen en planten, zoals de groenblijvende haag, bloeiende hagen, Groene Beukenhaag, Rode Beukenhaag, Japanse Esdoorns, Blauwe Regen, groenblijvende bomen en verschillende vaste planten.