Rode braam Rubus "Phoenicolasius"

Rubus "Phoenicolasius"

v.a.: € 8,25

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
€ 8,25
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De rode braam Rubus "Phoenicolasius" ookwel Japanse Wijnbes genoemd geeft oranje rode vruchten met een zoet zure smaak. De takken van deze rode braam zijn bezet met opvallende purperrode stekels.

Onze voordelen:

De Rode Braam Rubus Phoenicolasius heeft een opvallende verschijning. Zo hebben de takken van deze Rode Braam purperrode stekels. Deze Braam wordt ook wel de Japanse Wijnbes genoemd en is familie van de Braam en de Framboos. Wel geeft deze plant geen hoge productie maar er groeien wel smakelijke rood/oranje vruchten aan de boom. De vruchten worden gedragen in de maand juli en augustus. Naast de vruchten groeien er in de maanden mei en juni vrolijke witte bloemen aan de fruitboom. Tot slot is deze Rode Braam ook als haag te gebruiken en kan goed geleid worden naast een hekwerk.

Lees meer

De Japanse Wijnbes mag ieder jaar gesnoeid worden. Zo kun je zelf een gestel vormen met de takken en zorg ervoor dat je ongeveer 8 a 10 takken terugsnoeit naar ongeveer 1,5 meter. Het is wel belangrijk dat je niet alle jonge takken teruggesnoeid die nog geen fruit hebben gedragen. Want op die takken komt de oogst tevoorschijn. Daarnaast blijf je de op die manier de boom verjongen waardoor je ongelofelijk lang veel plezier kan hebben van de Japanse Wijnbes. Heb je boom gesnoeid? Dan mag je de nieuwe takken vastbinden om de plant een nette klimplant te laten zijn. Vooral als je de plant als een haag laat functioneren kan het snel een rommelig en onoverzichtelijk tonen. Ook weet je op deze manier precies welke takken afgelopen jaar erbij zijn gekomen en weet je voor volgend jaar welke weer gesnoeid moeten worden. Tot slot houdt de plant van bemesting. Het bemesten mag dan in het vroege voorjaar denk hierbij aan februari. Rond maart en april mag je de boom nogmaals voorziek van organische meststoffen.

Lees meer

Net zoals iedere andere fruitboom ontvangt de Rode Braam in de eerste periode veel water. Dit is nodig om de boom te kunnen laten aarden en zich goed te laten wortelen. Uiteraard is het wel belangrijk om goed te weten dat de plant niet te veel water ontvangt. Want natte voeten is niet iets waar de Japanse Wijnbes van houdt. Ook kan te veel water zoveel schade opleveren dat de plant het niet zal overleven. Daarom zal het al flink helpen om een goed vocht doorlatende grond te hebben. Mocht het water nog niet vlug genoeg weglopen dan kun je gebruik maken van hydro-korrels.

 

Lees meer

Normaliter groeit een Japanse Wijnbes van nature onder grote struiken of bomen. Dit is dan ook direct de reden dat de boom niet snel opvalt. In de meeste tuinen zal dit niet lukken en wordt er daarom gekozen om de plant als klimplant te gebruiken tegen een schutting of muur. Op deze manier ontvangen ze nog niet veel zonlicht wat niet erg is voor deze fruitboom. Door de plant tegen de schutting of muur op te binden ontstaat er snel een mooie en goedgevulde muur, maar ook neemt de plant een stuk minder ruimte in. De Japanse Wijnbes is niet kieskeurig en groeit vrijwel op alle gronden. Het liefst staat de Rubus Phoenicolasius op een vruchtbare en humusrijke grond. Plant je de Rode Braam als ‘gewone’ plant dan kun je een plantafstand aanhouden van één tot twee meter. Laat je de fruitboom als haag functioneren dan raden wij een plantafstand aan van één meter.  

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode braam Rubus "Phoenicolasius"
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!