Rode braam Rubus taybes

Rubus Taybes

v.a.: € 6,50

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
Juli 2021
€ 6,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De rode braam Rubus Taybes is een vrij onbekend ras, wordt ook wel Japanse Braam of Japanse wijnbes genoemd. De Taybes is een kruising tussen een Braam en een Framboos. Dit ras geeft rode vruchten met een zacht zure smaak. De Taybes is zeer ziekte resistent en heeft een hoge productie.

Onze voordelen:

De Rode Braam Rubus Taybes is een vrij onbekend ras, eigenlijk alleen de echte kenners kennen deze Rode Braam. De Taybes wordt ook wel Japanse Braam of Japanse Wijnbes genoemd. Verder is er nog iets bijzonders aan deze Braam. Zo is de Rubus Taybes een kruiding tussen een Braam en een Framboos. De vruchten zijn rood en hebben een zachtzure smaak. Ook zijn ze een stuk groter dan de beroemde Framboos. Wel is de Taybes erg ziekte resistent maar produceert wel een enorm hoge productie Bramen in het oogst seizoen.

 

Lees meer

De Rubus Taybes heeft een hoge ziekte resistent. De meeste ziektes die voorkomen bij deze soort fruitboom is vruchtrot, vogelschade en honingzwam. Vruchtrot komt vooral voor op afstervende en dode plantenweefsels. De schimmel wordt vervolgens voortgezet door de wind en van het één komt het ander. Na verloop van tijd kan de hele boom beschadigd zijn met vruchtrot. Ook honingzwam is een ziekte wat veelal voorkomt bij de Rubus, alleen deze begint bij de wortelen. Om de honingzwam en de vruchtrot te beschermen kun je gebruik maken van diverse biologische bestrijdingsmiddelen. Hiervoor moet je wel tijdig optreden aangezien de schade snel onbehandelbaar kan worden. Tot slot kun je ook nog te maken hebben met vogelschade. Net zoals de mensen houden ook vogels van zoete vruchten. Vooral Merels zullen op de vruchten afkomen. Om dit te bestrijden zijn er diverse mogelijkheden. Denk aan het inpakken van de boom met gaas, of hang glimmende cd’s random de vruchten. Dit zal de vogels moeten afschrikken om zelf te kunnen blijven genieten van de oogst.

 

Lees meer

Het planten van de Rubus Taybes kun je het beste in de volle zon zetten. Is er alleen maar halfschaduw in je tuin? Dat is voor de Rode Braam ook geen enkel probleem. Naast de zon verdampt de Rode Braam van zichzelf al behoorlijk veel water. Daarom is het belangrijk dat na aanplanting en de maanden die erop volgen voldoende water ontvangt. Wil je er zeker van zijn dat de plant voldoende water ontvangt? Gebruik dan een drinkfles om de plant te bewateren. Dit doe je door de fles doormidden te snijden, waarmee je de kop van de fles in de grond steekt. Verstandig is om eerst een klein gat naast de plant te maken zodat je bijna de wortels ziet van de Rode Braam.  Vervolgens giet je in de fles het water en zie je met het blote oog het water naar de plant verdwijnen.

Lees meer

Na het uitzoeken van de standplaats in volle zon of halfschaduw ga je de grondsoort bekijken. De Rubus Taybes houdt van een humusrijke, kalkrijke, voedzame en goed doorlatende grondsoort. Mocht jouw grond in de tuin hier niet aan voldoen, zorg er dan voor dat je de grondsoort goed mengt met de meststoffen die daarvoor bestemd zijn. Op deze manier kan de Rode Braam zich ook makkelijk aanpassen en zich toch volgroeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode braam Rubus taybes
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!