Japanse Esdoorn
Onderhouds- vriendelijke blikvanger met prachtige bladvormen- en kleuren.
De Japanse Esdoorn valt op door het prachtige blad in schitterende kleuren en is geschikt voor zowel een grote tuin als kleine tuin. De bladeren verschillen per soort van zeer fijn ingesneden tot stervormig en van groen tot rood. Een ding hebben Japanse Esdoorns in ieder geval gemeen: een schitterende herfstverkleuring. Probeer je ogen in de herfst maar eens van de magisch rood-gouden kleurenzee af te houden!

Japanse Esdoorn

Van hoog naar laag sorteren

Japanse Esdoorn

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Japanse Esdoorn kopen:

De Japanse Esdoorn is een prachtige boom of struik. De Japanse Esdoorn kun je kopen voor zowel de kleine of grote tuin. In elke soort buitenruimte komt de bijzondere boom of struik tot zijn recht. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten Japanse Esdoorns te koop. Zo zijn er Japanse Esdoorn die wel meer dan 10 meter hoog worden maar ook zijn er soorten die maar 1 meter bereiken. De Japanse Esdoorn wordt ook wel Acer Palmatum genoemd. Deze Esdoorn is een langzame groeier en mede hierdoor ook zeer geschikt voor de kleine tuin. Het blad van de boom of struik is gelobd en soms diep ingesneden blad. In het voorjaar en zomer zijn de bladeren van de Japanse Esdoorn groen of donkerpaars van kleur. In de herfst zullen deze verkleuren naar geel, oranje of rood. De kleuren verschillen per soort. Ook de hoogte en de bladvorm is anders bij de verschillende soorten. De meeste Japanse Esdoorns hebben een grijze tot grijsbruine stam en takken

Japanse Esdoorn kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste Japanse Esdoorn kopen doe je online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Zo vind je bij ons de Palmatum Atropurpureum, de Japanse Esdoorn Acer Palmatum Garnet, Esdoorn Bloodgood, Japanse Esdoorn Acer Palmatum Dissectum en Japanse Esdoorn Orange Dream. Natuurlijk kun je ook langskomen bij onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. De meeste soorten zijn op voorraad en vind je bij Bomenenzo.nl voor de laagste prijs. Bepaalde soorten zijn verkrijgbaar als hoogstam boom en halfstam boom. Naast de JapanseEsdoorn kopen kun je bij ons ook een andere struik of boom kopen en je kunt terecht voor verschillende soorten vaste plant, Mediterrane bomen, groenblijvende bomen, de meerstammige boom, groenblijvende heesters, grote struiken, planten op stam, Kornoelje Cornus Kousa, de kant en klare haag, diverse haagplanten bladverliezend, de Portugese Laurier, Blauwe Regen, kleinebomen en exotische planten.

Japanse Esdoorn verzorgen:

De Japanse Esdoorn vereist niet veel verzorging. Zo hoeft deze niet gesnoeid te worden. De boom is niet groenblijvend, maar wel goed winterhard. Wanneer je de Japanse Esdoorn in een zeer droge periode aanplant geeft deze dan 3 keer per week water.

Japanse Esdoorn snoeien:

De Japanse Esdoorn hoeft in principe niet gesnoeid te worden. Wil je de Japanse Esdoorn toch snoeien, doe dit dan niet tussen februari en juni. De bijzondere boom heeft dan een sterke sapstroom en zal, wanneer deze dan gesnoeid wordt, doodbloeden.

Japanse Esdoorn planten:

De Japanse Esdoorn kun je het best planten tussen oktober en november of tussen maart en april. Wanneer de Japanse Esdoorn de gehele dag in de felle zon staat is er een kans dat het uiteinde van het diep ingesneden blad zal verbranden. Het beste is dan ook een standplaats met gefilterd licht en beschut tegen de wind. De grond voor de Japanse Esdoorn moet vochthoudend maar goed doorlatend zijn. De voorkeur van de bijzondere boom gaat uit naar humusrijke en licht zure grond. Graaf voor het planten een ruim gat in de volle grond waar de wortels of de kluit goed in past. Plant de boom vervolgens op de juiste diepte. Vul na het planten het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de volle grond. Door 2 boompalen te plaatsen naast de boom zal deze niet scheefwaaien en zullen de wortels niet afscheuren. Verbind de palen met boomband en nagels.

Bij Bomenenzo.nl vind je onder andere de Palmatum Atropurpureum, de Japanse Esdoorn Acer Palmatum Garnet, de Esdoorn Bloodgood, Japanse Esdoorn Dissectum en Japanse Esdoorn Orange Dream. De meeste soorten zijn op voorraad en vind je bij ons voor de laagste prijs. Bepaalde soorten zijn verkrijgbaar als hoogstam boom en halfstam boom. Naast de Japanse Esdoorn kopen kun je bij ons ook een andere struik of boom kopen en je kunt terecht voor verschillende soorten vaste plant, Mediterrane bomen, groenblijvende bomen, groenblijvende heesters, de meerstammige boom, grote struiken, planten op stam, Kornoelje Cornus Kousa, de kant en klare haag, diverse haagplanten bladverliezend, de Portugese Laurier, Blauwe Regen, kleine bomen en exotische planten.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00