Japanse Esdoorn Bloodgood

Acer palmatum Bloodgood

v.a.: € 34,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 34,95
Hoogte 80-100cm
€ 54,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Acer palmatum Bloodgood is ook wel bekend onder de naam Japanse Esdoorn Bloodgood. De Japanse Esdoorn Bloodgood groeit vanaf het voorjaar met zeer donker rood/paars blad. Door zijn bladkleur zal de esdoorn een prachtige toevoeging zijn aan uw tuin.

Onze voordelen:

Japanse Esdoorn Bloodgood kopen:

De Japanse Esdoorn Bloodgood is een langzaam groeiende struik en wordt ongeveer 4 meter hoog. Deze Japanse Esdoorn krijgt in het voorjaar prachtig donkerrood tot paars blad. Het blad van de Esdoorn Bloodgood is nog donkerder dan dat van de Japanse Esdoorn Atropurpureum! In het najaar verkleurt het blad van de Bloodgood prachtig scharlakenrood, tussen rood en oranje in. Het handvormige blad is 6 tot 10 cm groot en bestaat uit 5 tot 7 lobben. Omdat deze Esdoorn niet wintergroen is, valt het blad in het najaar van de boom. De Bloodgood is uitstekend winterhard. De struik zal eerst vooral in de hoogte groeien. Later groeit de esdoorn ook in de breedte. De Esdoorn kan tot wel 4 meter hoog en breed worden. Een struik die uw tuin dus goed opvult!

Weetje: ‘’palmatum’’ is Latijns voor handvormig. Het blad van deze Japanse Esdoorn is handvormig, vandaar ook de naam.  

Kenmerken:

  • Bloeikleur: donkerrood
  • Bloeitijd: april
  • Bladkeur: rood
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 4 meter
  • Winterhard: ja
Lees meer
De Japanse Esdoorn Bloodgood heeft weinig verzorging nodig. De Esdoorn is goed winterhard dus afdekken is niet nodig. Snoeien is ook vrijwel niet nodig. In het voorjaar kunt u licht bemesten. Japanse Esdoorn Bloodgood snoeien: Een Japanse Esdoorn moet zo min mogelijk gesnoeid worden, omdat anders de natuurlijke vorm verloren gaat. In de het begin van de groeiperiode kan het gebeuren dat de Acer Bloodgood wat dode takken heeft. Knip deze aan het eind van de zomer uit uw Japanse Esdoorn. Snoei deze Esdoorn nooit in het voorjaar, omdat de sapstroom dan in volle gang is. Als u gaat snoeien kunt u het beste gebruik maken van een goede snoeischaar.
Lees meer
De Esdoorn heeft een normale waterbehoefte. Pas echter op dat u niet te veel water geeft. Grond die licht vochtig is, is goed genoeg voor de Bloodgood. Tip: sproei geen water over het blad van uw Japanse Esdoorn Bloodgood. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het prachtige donkerrode blad verbrandt. Dat zou zonde zijn van het opmerkelijke blad!
Lees meer
De Japanse Esdoorn Bloodgood staat graag in de zon of half in de schaduw. Plant u de Acer in de zon, dan zal het blad donkerrood tot paars worden. Als u de Esdoorn in de schaduw plant, zullen de bladeren een lichtrode kleur krijgen. Plant uw Esdoorn beschut tegen harde wind. Dit zorgt ervoor dat het blad mooi blijft en kunt u optimaal blijven genieten van uw Japanse Esdoorn! De Acer Bloodgood groeit het best op vochthoudende voedzame grond. Bij het aanplanten adviseren wij u om speciale aanplantgrond te gebruiken. Tip: heeft u veel beplanting in uw tuin die licht van kleur zijn? Dan is de Japanse Esdoorn Bloodgood mooi op de achtergrond om wat meer contrast te creëren in uw tuin.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Esdoorn Bloodgood
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!