Japanse Esdoorn Orange Dream

Acer palmatum Orange Dream

v.a.: € 49,95

Formaat
Hoogte 60-80cm
€ 49,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Acer Palmatum 'Orange Dream', bij ons bekend als Japanse Esdoorn 'Orange Dream', is een unieke en bijzonder mooie struik. Zijn bladeren hebben een ingesneden vorm en zijn oranje van kleur. Naarmate de zomer nadert verandert de kern van het blad naar een citroengele kleur. Het contrast tussen de oranje randen en punten van het blad, in combinatie met de gele kern, maakt deze struik zo bijzonder.

Onze voordelen:

De Acer Palmatum ‘Orange Dream’, bij ons bekend als Japanse Esdoorn ‘Orange Dream’, is een unieke en bijzonder mooie struik. De bladeren hebben een prachtige oranje kleur, die in de zomer verkleurt naar een citroengele tint. Hoewel de kern van de bladeren naar geel kleurt, blijven de randjes en bladpunten oranje, dit zorgt voor een fantastisch contrast. Daarnaast is het een struik die makkelijk te plaatsen is door zijn hoogte van maximaal 2 meter. Hiermee is hij uiteraard ook geschikt voor de kleinere tuin. Deze Acer Palmatum is goed winterhard en heeft weinig zorg nodig.

Bent u ook gecharmeerd van deze geliefde Japanse Esdoorn? U kunt de Orange Dream makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom hem bekijken bij onze eigen kwekerij! U kunt uiteraard ook bij ons terecht voor aanvullende informatie of een bijpassend advies. Neem gerust contact met ons op.

Lees meer
De Orange Dream vergt, net als de ‘gewone’ Japanse Esdoorn, weinig speciale verzorging. TIP: Esdoorns hebben al snel last van bladverbranding door de zon (en te weinig water), kies dus het liefst een standplaats uit waar ook schaduw is. Japanse Esdoorn bemesten Hoewel de Orange Dream een sterke struik is, is het wel aan te raden om hem 1 á 2 keer per jaar te bemesten. Het bemesten van uw heester kan namelijk zijn groei bevorderen, en tevens zijn weerstand hoog houden.
Lees meer
Hij is van zichzelf al sterk en heeft een gemiddelde waterbehoefte. Het is wel aan te raden om hem in de periode na de aanplanting te voorzien van wat extra water (maximaal 3x per week). Ook in hele droge en warme perioden is extra water nodig.
Lees meer
Een Japanse Esdoorn vergt weinig specifieke verzorging mits het plant-proces goed is verlopen. Zoals wij al eerder hebben aangegeven is het belangrijk om van tevoren een goede standplaats te bepalen. De Orange Dream verdraagt zon tot een bepaalde mate, maar teveel zon kan leiden tot bladverbranding. Dit is helaas een veelvoorkomend probleem met Esdoorns. Kies dus het liefst een plek in halfschaduw of volledige schaduw. Als u uw Esdoorn toch op een zonnige plek zet, let er dan wel op dat de grond altijd licht-vochtig blijft. Teveel zonlicht in combinatie met te weinig water, kan leiden tot een slecht groeiende (of stervende) struik. Daarnaast houdt de Orange Dream van een voedzame bodem. Gebruik voor de zekerheid voor het aanplanten speciale aanplant grond. Deze grond zit boordevol voedingsstoffen, en maakt de bodem ook lekker luchtig.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Esdoorn Orange Dream
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!